Jonáš Kolomazník potřetí v řadě atletem SK Přerov

Výroční schůze spojená s vyhlášením nejlepších atletů SK Přerov za rok 2018 se konala v úterý 19. března v restauraci Aniččin dvůr. Společenským odpolednem provázel moderátor Martin Kadala.

Pro něj to byla velká premiéra - v uplynulých letech sice schůzi uzavíral proslovem, tentokrát ale svými vtípečky a dalšími postřehy proložil celou schůzi. Vzhledem k délce schůze jsme nepořizovali video, ale její atmosféru si i tak můžete vychutnat, a to na fotografiích Sáry Kolomazníkové, které najdete jako vždy v naší fotogalerii.


Pro ty, kteří se z jakýchkoliv důvodů schůze nezúčastnili, přinášíme několik nejdůležitějších informací v tomto článku.


PŘEROVSKÉ REKORDY

V loňském roce bylo překonáno celkem 54 rekordů Přerova. Nejvíce z nich překonaly mladší žákyně, a to rovných 10. Zasloužily se o ně Silvie Beňová, Alice Drozdová a Elena Laitochová. Nejvíce rekordů na osobu pokořili David Drštička (9), Jonáš Kolomazník (7) a Václav Vandrovec (5). K významným počinům patří skok vysoký Daniela Pátka (203 cm) a sedmiboj Gabriely Patalové (4022 bodů).

Martin Kadala vyzdvihl také výkon Františka Rezka v chůzi na 3000 metrů. "Byl první v historii oddílu, kdo tuto disciplínu šel. Mimochodem, já jsem tuto disciplínu také zkusil, ale něco tak náročného jsem ještě nikdy nezažil. No dopadlo to tak, že mě diskvalifikovali. Ono si řeknete, že chůze nemůže být nijak těžká, ale opak je pravdou. Proto vám radím, dobře si to rozmyslete, jestli se chcete této disciplíny někdy zúčastnit. Ovšem pokud se chcete lehce zapsat do přerovských tabulek, 3000 metrů chůze je skvělou volbou."


SOUTĚŽE DRUŽSTEV
"Minulý rok jsem na této schůzi mluvil o tom, jak je důležitá docházka na tréninky. Všiml jsem si, že někteří z vás si z toho už vzali poučení a ten atletický vlak vám už neujíždí. Ovšem když se podíváte na výsledky ze soutěží družstev, nejsou to zdaleka takové výsledky, jaké bych od našeho elitního atletického klubu očekával. A jestlipak víte, čím to je? Samozřejmě tím, že účast na závodech není stoprocentní, a to zejména v kategoriích slabšího ženského pohlaví. Je třeba, aby si každý uvědomil, že závody jsou nedílnou součástí atletiky. K čemu Vám přece bude trénink, když se nikde neprezentujete," apeloval Martin Kadala na všechny přítomné i nepřítomné. K nejlepším výsledkům družstev v loňském roce patří třetí místa družstev starších žáků, žen a mužů.


DRES NA CESTÁCH

Objevujte svět v dresu SK Přerov! Z mapy jde jasně vidět, které destinace jsou ještě volné - Kanada, celá Jižní Amerika, Grónsko, Antarktida, Rusko, Japonsko, obě Korey, Austrálie a Nový Zéland. Až si budete balit kufřík na dovolenou, nezapomeňte ani na náš oddílový dres! Více o dresu na cestách také zde.


ODDÍLOVÉ OBLEČENÍ
Na závodech se závodí pouze a jedině v oddílových dresech, v případě přípravky v oddílových tričkách."Kdo z vás je ještě nemá, měl by to rychle napravit, nejen proto, že je to vaše povinnost, ale také protože dresy jsou pohodlné a dodají vám pocit sounáležitosti a hrdost na váš oddíl. Kromě dresu však nabízíme od minulé sezóny i oddílové bundy a elasťáky, které také vřele doporučuji. Kompletní seznam veškerého vybavení naleznete na stránkách oddílu a k dostání jsou v době tréninku. Neváhejte a kupujte," motivoval Martin Kadala barbary, kteří na závodech raději reprezentují různé módní světové značky, popř. oblíbené superhrdiny. Kromě toho vás na vyšších soutěžích (MMaS, MČR) v žádném případě rozhodčí nepřipustí ke startu. Na nižších soutěžích záleží na jejich shovívavosti, ale nemělo by vám to správně projít ani tam.


VĚDOMOSTNÍ KVÍZ
Tento kvíz je určen především těm, kteří se schůze zúčastnili, ale odpovědět si na otázky můžou zkusit i ostatní. Opravdový znalec SK Přerov totiž nepotřebuje slyšet správné odpovědi na schůzi, on je ví i tak! Správné odpovědi a bodové hodnocení naleznete na konci článku.

1. Kolik let už je Martin Kadala členem našeho oddílu?
a) 9 let
b) 10 let
c) 11 let

2. Se kterým přerovským vytrvalcem je Martinovi Kadalovi ctí běhat 1500 metrů?
a) Václav Vandrovec
b) Filip Sehnal
c) Jan Jakubíček

3. Který přerovský sprinter/-ka se nebojí vytrvaleckého tréninku 10x200 metrů?
a) Gabriela Patalová
b) Petr Měřínský
c) David Drštička

4. Už jsi se alespoň jednou zúčastnil (jako závodník) Běhu 17. listopadu?
a) ano
b) ne

5. Která akce je nejlepší ve střední Evropě?
a) letní atletické soustředění pro žactvo, mládež a dospělé
b) letní soustředění pro přípravku a žactvo
c) podzimní soustředění

 

OCENĚNÍ ATLETI A ATLETKY ZA ROK 2018

V závěru schůze byli vyhlášeni nejúspěšnější atleti a atletky SK Přerov za rok 2018, a to hned v několika kategoriích. V přípravce a žactvu byli zvlášť vyhlašováni hoši a děvčata. U nejprestižnější kategorie TOP TEN je uveden také stručný výpis z loňských úspěchů.

PŘÍPRAVKA:
1. Ema Kroupová, Jan Knap, 2. Tereza Skřečková, Lukáš Rybníček, 3. Klára Andrisová, Matouš Stárek
MLADŠÍ ŽACTVO: 1. Alice Drozdová, Vojtěch Karlík, 2. Silvie Beňová, David Hastík, 3. Elena Laitochová, Samuel Punge
STARŠÍ ŽACTVO: 1. Gabriela Patalová, Jonáš Kolomazník, 2. Tereza Válková, Filip Sehnal, 3. Nikola Vyhňáková, Mikuláš Trojek

MASTERS: Stanislava Bubíková
HANDICAPOVANÍ SPORTOVCI: Oliver Punge
OBJEV ROKU: Alice Drozdová

TOP TEN
1. Jonáš Kolomazník
- 3x Mistr ČR, 2. místo na MČR; český rekord starších žáků v sedmiboji, rekord HMČR na 60 m př.
2. Václav Vandrovec - 5. a 3x 7. místo na MČR
3. Adam Bubík - 6., 8. a 9. místo na MČR
4. Veronika Čejnová - 6.-7., 7. a 8. místo na MČR
5. Barbora Zatloukalová - 6., 9. a 12. místo na MČR
6. David Drštička - 8., 12. místo na MČR
7. Aneta Jedličková - 5. a 11. místo na MČR
8. David Skřeček - 8., 9., 10. a 21. místo na MČR
9. Gabriela Patalová - 9., 11., 13., 15. a 21. místo na MČR
10. Filip Sehnal - 8., 14. a 26. místo na MČR

TOP TEN 2018, zleva od desátého místa Filip Sehnal, Gabriela Patalová, David Skřeček, Aneta Jedličková, David Drštička, chybí pátá Barbora Zatloukalová, Veronika Čejnová, Adam Bubík, Václav Vandrovec a Jonáš Kolomazník.

Udělením cen v této prestižní kategorii ale letošní schůze neskončila. Překvapením pro všechny zúčastněné bylo udílení ještě jedné ceny, a to Čestného uznání Martina Kadaly, které obdrželi všichni členové oddílu, kteří v něm působí 10 a více let. Zdaleka ne všichni se ale schůze zúčastnili, a tak byl pamětní diplom předán pouze 15 z nich. Na cenu má nárok také její zakladatel, ale jak sám uvedl, bylo mu trapné udílet cenu sám sobě. :-)

Čestné uznání Martina Kadaly za dlouhodobý přínos oddílu, horní řada zleva: Martina Koutňáková, Pavel Kolomazník, Aleš Říhošek, Jana Bednaříková, Ivana Kolomazníková, Martin Kadala, Václav Klvaňa, Veronika Budařová, Veronika Čejnová, František Rezek a Rostislav Mališka, spodní řada zleva: Adam Kopec, Jan Kadala, Radim Plško a Jonáš Kolomazník. Cenu obdržela také Sára Kolomazníková, kterou můžete vidět za objektivem.


VYHODNOCENÍ VĚDOMOSTNÍHO KVÍZU

Za každou správnou odpověď získáváte jeden bod. Správné odpovědi jsou: 1c (11 let), 2a (Václav Vandrovec), 3c (David Drštička), 4a (ano), 5b (letní soustředění pro přípravku a žactvo). Potěší nás, pokud se se svým výsledkem pochlubíte také v komentářích na Facebooku.

5 bodů - Jsi opravdový znalec oddílu, jistě bys hravě odpověděl i na těžší otázky!
4 body - Je vidět, že se orientuješ, palec nahoru.
3 body - Není to špatné, ale za tu dobu, co jsi členem, jsi toho mnoho nepochytil.
2 body - Tento výsledek nikoho nezklame, ale ani neoslní. Pracuj na sobě, určitě máš na víc.
1 bod - Nový člen. Teprve se rozkoukáváš, příště už jistě dosáhneš pěti bodů.
0 bodů - Cože, ty jsi naším členem?!?


Ve článku byly použity postřehy Martina Kadaly.
Foto - Sára Kolomazníková

Nepřehlédněte

           

 

     

 

 pokyny k odjezdum

 

 Dres na cestách

© 2010-2024 Atletika SK Přerov. Všechna práva vyhrazena.