Vyšel II. díl brožury atletických soutěží 2019

Vyšel II. díl brožury atletických soutěží pro rok 2019 - stáhnout si ji můžete v příloze. Z novinek ohledně soutěží družstev i jednotlivců najdete ty nejdůležitější pro závodníky vypsané v tomto článku.

Nově bylo zařazeno také 10 km chůze v I. a II. lize žen.

Byly změněny délky dlouhých překážkových běhů takto: žákyně 1500 m př., dorostenky 2000 m př., juniorky 3000 m př. ve všech soutěžích jednotlivců i družstev.

V prvním kole extraligy, I. a II. ligy lze v hladkém běhu na 100 m postup do finále řešit i tak, že do finále A postoupí vítězové rozběhů a 2 - 4 závodníci podle dosažených časů a do finále B dalších 6 závodníků podle dosažených časů. Ve finále A a B startuje 6 závodníků.

Byl navýšen počet startujících na MČR dorostenců, dorostenek, starších žáků a starších žákyň (viz str. 47) a ve vybraných disciplínách proběhnou kvalifikace (viz str. 54-61). Technickým delegátem bude v kvalifikacích nastaven postupový limit (Q) na přímý postup do finále. Začátek závodů bude v pátek ve 12:30 v kategorii dorostu a ve 13:00 v kategorii starších žáků a oba závody končí v neděli.

Pro účast na MČR mužů a žen jsou nastaveny účastnické limity (viz str. 58).

Nepřehlédněte

           

 

     

 

 pokyny k odjezdum

 

 Dres na cestách

© 2010-2024 Atletika SK Přerov. Všechna práva vyhrazena.