Dres na cestách

Na výlet či dovolenou, nezapomeňte si přibalit dres SK Přerov! Dres na cestách je jedinečný a dlouhodobých projekt SK Přerov, který započal už v říjnu 2006 David Lachout v Paříži. Za těch téměř 13 let náš dres navštívil přesně 90 míst po celé zeměkouli.

Projekt spočívá v tom, že když některý ze členů oddílu někam cestuje, obzvlášť na místa, kde ještě dres nebyl, nezapomene si jej vzít s sebou a udělá fotku (ideálně na něčím zajímavém či významném místě, na vrcholcích hor apod.). Kde všude už dres byl, se můžete podívat jak ve fotogalerii, tak na mapě.

A kde dres ještě nebyl? Například v Kanadě, Jižní Americe, Grónsku, Antarktidě, Rusku, Japonsku, v obou Koreách, Austrálii a na Novém Zélandě.

Výškový rekord dresu drží Aleš Říhošek (6150 m.n.m., Indie, Stok Kangri). 

Nejdále od Přerova dres cestoval s Edou Březíkem do Indonésie (cca 10 700 km) a zároveň je to nejvýchodněji položené místo (Mt. Rinjani 3726 m.n.m.), kde dres dosud byl. 

Nejseverněji vzala dres rodina Kolomazníkových, a to do Norska do NP Rondane (hora Veslesmeden 2015 m.n.m.). Máme však tajné zprávy, že o severní rekord právě usiluje s dresem i trenérka Bedy. :-) 

A naopak nejjižněji vycestoval Duff (David Lachout) - tato fotka je pořízena ve Fish River Canyonu v Namibii. Duff navštívil také Jihoafrickou republiku (JAR), pořízené foto je ale z největšího města JAR Johannesburgu, který leží jen o něco málo severněji. 

Západní rekord drží Martina Bařinová, která se v dresu zvěčnila v San Franciscu v USA.

Nepřehlédněte

           

 

     

 

 pokyny k odjezdum

 

 Dres na cestách

© 2010-2024 Atletika SK Přerov. Všechna práva vyhrazena.