Vánoční aktivity v klubovně

Ani o Vánocích nemusíte zahálet a kromě běhání do ledničky si můžete dopřát trochu pohybu. Pro přípravku a mladší žactvo běží ve webové klubovně i přes Vánoce celá řada aktivit. Zúčastnit se jich samozřejmě může kdokoliv z našich členů, trenéry, rodiče a sourozence nevyjímaje. :-)

Zejména pro mladší děti (4-8 let) už od listopadu probíhají dvě soutěže - v rovnovážném cvičení a dřepech. Zúčastnit se ale může kdokoliv, při dostatečném množství účastníků jsme schopni přizpůsobit vyhlašované kategorie. POZOR, obě soutěže budou brzy ukončeny - soutěžíme už jen do konce vánočních prázdnin (neděle 3. ledna 2021)!

A jak se zapojit? Pokud ještě nejste registrovaní a necvičíte s námi, je potřeba si nejdříve vytvořit účet. Registrujte se na jméno člena oddílu, ne na rodiče! Do klubovny se vždy dostanete dveřmi z hlavní strany našeho webu a nebo přes jednoduše zapamatovatelnou adresu https://klubovna.atletikaskprerov.cz/.

Soutěže probíhají v tématu "Na statku" u králíčka a ovečky. Kdo teprve začíná, nejprve se musí k daným tématům procvičit. Ale nebojte, tréninky jsou krátké (většina má do 15 minut, některé jsou ale třeba jen na minutku). Na začátku máte odemčené jen první tři cvičení, s každým dalším splněným se vám otevře jedno další. Zadání soutěže a odkaz na odeslání výsledků je přímo v popisku pod daným videem. Tady vám už nic dalšího neprozradíme :-), kdybyste ale čemukoliv nerozuměli, obraťte se na trenérku Martinu Koutňákovou.

Adventní kalendář má asi většina z vás doma a chybí vám zpracovat už jen poslední okénko. Dát si ho ale celý znova a kolikrát chcete? To můžete u nás v klubovně. Čokoládka na vás z displeje sice nevyskočí, za to si ale trochu zacvičíte. Úkoly jsou opravdu krátké, až na pár výjimek vám nezaberou více než 30 sekund. Dohnat ale vše musíte do konce prosince, potom kalendáři skončí trvanlivost a už si žádný trénink nezapíšete. To je výhoda pro ty, kteří už jsou zapojení a cvičí průběžně - v žebříčku atletů mohou získat náskok, který se později zapojeným může špatně dohánět. Všechna témata totiž nebudou otevřená věčně...

Jakmile odcvičíte trénink (a to platí nejen v adventním kalendáři, ale všude), obrázek se vám vybarví. Oblíbená témata (nebo i přímo tréninky) si navíc můžete připnout na nástěnku, kde se vám pak zobrazuje už jen váš vlastní výběr - na rozdíl od hlavní strany, kde vždy vidíte všechno.

Pro mladší žactvo a největší dříče z řad přípravky jsme připravili také vánoční běžecké tréninky na období prázdnin. Jsou primárně nachystané pro trénink 3x týdně, ale každý jeden trénink se počítá. Pokud tedy budete mít chuť, utíkejte se vyvětrat ven (ono i pak to cukroví lépe chutná :-) ). V každém tréninku najdete variantu pro mladší žactvo i odlehčenou verzi pro přípravku.

Jsou na tebe tyto tréninky moc těžké? Pořád ještě jsou k plnění otevřené i tréninky z listopadu, které jsou o něco jednodušší. Zvlášť jsou rozepsané jak pro přípravku (I na podzim běhám venku), tak pro mladší žactvo (Těžko na cvičišti, lehko na bojišti).

Cvičit můžete i doma podle videotréninků se zvířátky na statku, s dinosaury nebo jen tak pro pobavení krátká jógová cvičení... prostě je z čeho vybírat!

A pozor - Jak na Nový rok, tak po celý rok! Na prvního ledna něco chystáme, co to bude, se ale zatím nedozvíte. Jen si to pohlídejte v klubovně, ať si můžete zapsat další splněné téma. A jak už někteří víte, mít splněné celé téma je docela prestižní věc - žebříček se řídí hlavně celými splněnými tématy (praporek), až poté rozhoduje počet splněných tréninků (pohárek) a celkový počet cvičení (kapička). Jinými slovy jde o pestrost, mít odcvičeno všechno jednou je pro nás důležitější než jedno cvičení tisíckrát. :-)

Králem klubovny je zatím Matyáš Dvořák, který si nějaké drobné cvičení udělá snad každý den. Kdo jej dožene? :-)

Není ale jediný, kdo na sobě pracuje. Do cvičení už se zapojilo přes 50 mladých atletů a atletek. Jak je na tom třeba tvůj kamarád zjistíš po přihlášení. A na co se těšíme zítra? Spousta sportovců poskočí o jeden praporek dál, protože zítra otvíráme poslední okénko v kalendáři.

Ale hlavně v klidu, k ničemu vás nenutíme a ani si nemyslíme, že je potřeba makat každý den několik hodin. Když se ale sem tam proběhnete nebo protáhnete svaly krátkým tréninkem, určitě vám to neuškodí, ba naopak.

Tak krásné Vánoce!

Nepřehlédněte

           

 

     

 

 pokyny k odjezdum

 

 Dres na cestách

© 2010-2024 Atletika SK Přerov. Všechna práva vyhrazena.