Celoroční pohár přípravek je téměř v poločase

Od září až do června sbírají děti z přípravky body do Celoročního poháru přípravek SK Přerov. Nejen za své výkony v různých soutěžích, ale také za docházku na tréninky nebo třeba za účast na různých akcích. Šanci se dobře umístit má prostě každý! Téměř v poločase je soutěž stále vyrovnaná, někdy dokonce rozhoduje o pořadí méně než jeden bod. Děti jsou motivované překonat nejen sebe, ale více než kdy jindy také ostatní.

Už od září postupně na tréninku měříme výkony ve sprintu, skoku z místa, hodu medicinbalem (u atletické školky v hodu míčky na cíl) a pak také ve dřepech za minutu a člunkovém běhu. Oproti původní představě, kdy jsme chtěli mít všechny tyto disciplíny už uzavřené, termíny ještě prodlužujeme - spousta dětí před Vánoci chyběla a neměly tak šanci zapsat žádný výkon v některé z disciplín. Aktuálně tedy žádnou další disciplínu přidávat nebudeme a nejdříve uzavřeme těchto pět.

Kromě výkonnostních disciplín jsme zatím zařadili také tři úkoly nebo pro někoho možná i výzvy. Prvním úkolem bylo nalézt SKešku na Rusavě a tedy zajít si zároveň na výlet. První nálezci zažili v říjnu téměř letní prosluněné počasí, ti poslední na konci listopadu už šlapali ve sněhu.

Adventní a vánoční čas probíhal v duchu kreativní výzvy Zlaté prasátko s motivem "propoj Vánoce a atletiku, jakkoliv". Děti se toho ujaly různými způsoby, nejčastěji kreslily a nebo zdobily stromeček oddílovými tričky, ale našly se i vskutku originální nápady jako perníkoví trenéři, sněhulák z plastelíny a nebo vánoční ozdoby v barvách SK. Kromě bodů za účast pro všechny rozhodovala odborná porota o dalších bonusových bodech pro výtvory, které dokázaly nejvíce zaujmout svým nápadem či provedením. Bonusové body jsme nakonec udělili 14 dětem a to těm, které obdržely alespoň 2 hlasy od poroty. Bylo to ale těžké rozhodování, každý z hlasujících měl k dispozici celkem 7 hlasů, ale potřeba by jich bylo mnohem více.

A kdo tyto bonusové body získal? Největší ohlas sklidily už zmíněné perníkové postavy od Adély Vlachové a velmi nás zaujal také sněhulák z plastelíny v oddílovém triku od Stelly Kanovské. Dalších dvanáct dětí uvádíme v abecedním pořadí: Jakub Cieslar, Adéla Cieslarová, Valerie Hrabovská, Anna Chaloupková, David Koňařík, Kamila Kovářová, Anežka Králová, Veronika Pospíšilová, Penelope Škrlík, František Urbášek, Eva Vančurová a Johanna Vlattenová.

A když se říká Jak na Nový rok, tak po celý rok, nemohli jsme to podcenit a pro jistotu, aby i ten nový rok byl sportovní, připravili pohybovou výzvu. Úkol to byl s velmi volným zadáním, posláním bylo zahájit rok 2022 v pohybu a děti si tak mohly vybrat jakoukoliv aktivitu venku nebo uvnitř. Foto nebo video jako důkaz poslalo celkem 44 dětí! Kompletní fotogalerii najdete zde.

 

Nezapomínáme ocenit ani příchody na tréninky, protože ty jsou alfou a omegou všeho. Za každý absolvovaný trénink obdrží děti 3 body (atletická školka 6) a poslední trénink před Vánoci byl hodnocen dokonce 10 body pro všechny. Suma sumárum, nejaktivnější a nejzdatnější děti už se blíží nebo dokonce překonaly hranici 300 bodů!

Lítý boj svádí hoši ze závodní přípravky. Pořadí vede Jonáš Závrbský s 329 body a neustále se jej snaží dotáhnout David Koňařík s 314,75 b. Těsný je boj o třetí místo - Patrik Pospíšil jej hájí s těsným náskokem 0,75 bodu na Radovana Kratochvíla (281 b). Za nimi však zeje velká propast 68 bodů - pátý Jakub Červený výkonnostně sice chlapce na vyšších postech stíhá, ale chybí mu body ze SKešky a Zlatého prasátka (a to je dohromady 30-100 bodů).

Velmi vyrovnané jsou výkony dívek ze závodní přípravky. Momentálně vede Veronika Pospíšilová (307,66 b) před Zuzanou Špačkovou (294,66 b), jejich pořadí je ale proměnlivé a závisí na tom, která v jaké disciplíně zrovna lépe uspěje. Na dohled je ale má i třetí Adéla Vlachová (275 b) a čtvrtá Karolína Jordanova (262 b).

O první místo se přetahují také hoši z minipřípravky. Aktuálně je na tom lépe Jakub Dudík s 276 body, Jakub Šoc na něj ztrácí ale jen 15 bodů. Z třetího místa by se na ně určitě rád dotáhl František Urbášek (237 b). Přes 200 bodů se dostal ještě Josef Pisařík (214 b) a hájí čtvrtou pozici. Ačkoliv se rozdíly zdají veliké, každému stačí jedna povedená disciplína na úkor chlapce před nimi a může se bodově výrazně posunout vpřed.

Naopak u děvčat této kategorie na prvním místě celkem suverénně vládne Adéla Mohaplová (281 b). Ovšem na pozicích za ní není rozhodně nic jasné - o druhé místo se dělí Laura Hudečková se Stellou Kanovskou, když obě dosud nasbíraly 248 bodů. Pouhých 6 bodů na ně ztrácí čtvrtá Štěpánka Jemelková a posunout se vpřed může také pátá Johanna Vlattenová (218 b), které ještě chybí doplnit výkon ve skoku z místa.

V kategoriích atletické školky jsou povětšinou vepředu ti, kteří se účastní mimotréninkových aktivit. Ty jsou totiž bodově štědře hodnocené a mohou účastníky výrazně posouvat dopředu. Mezi chlapci s náskokem vede Petr Hošťálek (261,33 b) a o druhé místo svádí boj Tomáš Kopřiva (237,5 b) s Filipem Hošťálkem (233,83 b).

Vyrovnané je pořadí také mezi dívkami - první Magdaléna Urbášková (258 b) vede s náskokem pouhých šesti bodů před Anežkou Královou. Bronzovou pozici drží Sofie Skácelová (234 b) a na dohled má stupně vítězů také čtvrtá Penelope Škrlík (216 b).

Nic ale není ztraceno ani pro děti na nižších postech - výběr disciplín v CPP je a bude pestrý, takže každý má stále šanci získat velkou porci bodů a posunout se vpřed. Navíc odměnu na konci školního roku dostane každý, kdo CPP dokončí. Ale samozřejmě platí, že čím lepší umístění, tím lepší odměny. Držíme pěsti všem dětem, ať se vám daří. Pilně trénujte, své úsilí můžete prodat hned v další disciplíně a proměnit jej na body. :-)

Aktuální pořadí v CPP v době vzniku článku najdete v příloze. Průběžně aktualizované pořadí, výsledky jednotlivých disciplín, propozice k právě probíhajícím disciplínám nebo fotogalerie můžete sledovat zde. Pod tímto odkazem je vše pravidelně aktualizováno.

Nepřehlédněte

           

 

     

 

 pokyny k odjezdum

 

 Dres na cestách

© 2010-2024 Atletika SK Přerov. Všechna práva vyhrazena.