Trojnásobná účast běžců SK Přerov na Pivní míli

Rok se s rokem sešel a do Hranic se znovu vrátila Pivní míle - závod pořádaný přesně podle oficiálních pravidel Beer Mile. Běžce čekaly čtyři okruhy na dráze o celkové délce 1609,4 m. Na začátku každého okruhu se pilo jedno pivo, celkem tedy během závodu každý vypil piva čtyři! Kdo zvracel ještě během závodu, běžel trestné kolo navíc... Tento závod opravdu není žádná legrace, je to míněno naprosto vážně a jedná se o sport, ve kterém se evidují i světové rekordy!

Svou tréninkovou dřinu přijeli zúročit také tři běžci SK Přerov, a sice zkušení bojovníci Jan Jakubíček a Martin Kadala a také debutant závodu Jan Kadala. Oba prvně jmenovaní se představili hned v prvním elitním běhu, který byl premiérově také živě vysílán na Facebooku. Kdo nefandil v Hranicích osobně, mohl alespoň u monitoru.

Tentokrát běžcům příliš nepřálo počasí, kromě velkého vedra bylo také dusno, což není ideální pro běh, ani pro konzumaci piva. Pivo prý také více pěnilo a bylo teplejší než v loňských letech... prostě výmluvy :D

Zleva Honza Jakubíček, Martin Kadala a Honza Kadala.

Oba naši elitní reprezentanti si první pivo vychutnávali a do prvního běžeckého kola vyráželi ze zadních pozic. Je to však dvojboj a oba mají i velké běžecké kvality. Honza Jakubíček se postupně propracoval a držel se v popředí závodu. Ani Martin na tom nebyl špatně, pohyboval se tak nějak uprostřed. Osudným mu ale bylo poslední pivo, po kterém následovala malá nehoda a trestný okruh. Tímto se pořadím definitivně propadl.

I přes horší běžecký výkon hodnotil Martin závod pozitivně: "Atmosféra a to vše kolem závodu bylo jako vždy perfektní!".

Debutantovi Honzovi Kadalovi se závod samozřejmě líbil a zřejmě se jej nezúčastnil naposledy. K jeho radosti navíc dosáhl totožného času jako starší bratr. Oběma rozhodčí naměřili shodně 12:51 min a obsadili 21., resp. 22. místo.

Spokojený byl také Honza Jakubíček. "Zaostal jsem za osobákem asi 10 vteřin, což mě překvapilo, protože loni jsem měl o dost lepší formu. Asi by ještě šel čas stáhnout na picím stanovišti, ale snažil jsem se pít hlavně poctivě, tj. nenechat vylít napěněnou láhev ale hned začít pít a hlavně dopíjet až do konce," zhodnotil svůj výkon běžec. Cílem proběhl ve svém rozběhu jako čtvrtý, ale ve druhém běhu se před něj dostal ještě jeden závodník a tak v pěkném čase 8:19 min obsadil páté místo.

Ani jednomu však čtyři piva nebyla dost a nastoupili také do závěrečného závodu štafet. To už byla větší pohoda, čtyři členové týmu se o celou porci poctivě dělí - takže na každého závodníka zůstává jedno pivo a jeden běžecký okruh. Konkurence ale nespí a letos byla velká, takže nakonec ani ty štafety taková pohoda nebyly. Lépe se dařilo znovu Honzovi Jakubíčkovi, který startoval společně s běžci SK Hranice pod názvem Domácí tým. Společně závod zvládli za 5:41 min a obsadili další hezké páté místo. Na bronz jim chybělo 20 sekund.

Startovala také štafeta SK Hajduk Přerov složená z bratří Kadalových a hostujících členů Štěpána Eitlera a Tomáše Vymětala. Hochům se příliš nedařilo, ale vše jsou to zkušenosti do dalších let. Důležité je především nepodcenit žádnou část přípravy - pak z toho bude i lepší jak desáté místo o 7 vteřin za předposlední štafetou (7:56 min).

Kompletní výsledky
Fotogalerie

Nepřehlédněte

           

 

     

 

 pokyny k odjezdum

 

 Dres na cestách

© 2010-2024 Atletika SK Přerov. Všechna práva vyhrazena.