Michaela Brtníčková zvolena Atletem SK Přerov za rok 2022

Vytisknout

Tradiční výroční schůze se konala v pátek 10. března v hotelu Na Jižní. Moderování se již poněkolikáté v řadě chopil Martin Kadala. Kromě zhodnocení uplynulé sezóny a vyzdvihnutí několika zásadních momentů čekajících nás tento rok proběhlo také vyhlášení nejlepších atletů SK Přerov za rok 2022. A kdo si odnesl svá ocenění?

KATEGORIE PŘÍPRAVKA
1. Adéla Vlachová, David Koňařík
2. Veronika Pospíšilová, Šimon Wasserbauer
3. Karolína Čespivová, Radovan Kratochvíl

KATEGORIE MLADŠÍ ŽACTVO
1. Sára Nováková, Adam Kolář
2. Lenka Rudolfová, Šimon Bajcar
3. Anna Hrazdirová, Vojtěch Kříž

KATEGORIE STARŠÍ ŽACTVO
1. Tereza Skřečková, Jan Knap
2. Tereza Tichá, Antonín Kříž
3. Ema Kroupová, Jonatan Kouba

KATEGORIE MASTERS
1. Vlasta Karásková

OBJEV ROKU
1. Adam Kolář

TOP10

Kategorie tak prestižní, že je snem nejednoho atleta SK Přerov se do ní alespoň jednou dostat. Nezáleží na věku, ale jen a pouze na úspěších ve vaší věkové kategorii. Pochopitelně tím hlavním kritériem jsou medaile nebo účast na MČR, popř. MMaS. Pokud jste se mezi desítku nejlepších zatím nedostali, nezoufejte. Martin Kadala, který byl oceněn za svou povedenou sezónu 2021, se do ní dostal po dlouhých 14 letech tréninkového úsilí.

1. MICHAELA BRTNÍČKOVÁ
Loňskou sezónu měla nahoru a dolů, brzdily ji zdravotní problémy, ale vždy se po nich vrátila ještě silnější. Na MČR získala zlato v silničním běhu na 10 km a stříbro v běhu na 10 000 metrů na dráze. V závěru sezóny dokonce útočila na český rekord, nakonec jí ale necelých 5 s chybělo. Výkonem 35:34,90 min ale zároveň splnila limit pro vstup do reprezentace do 22 let. Ráda běhá a čím delší trať, tím raději. Do výčtu jejích úspěchů patří také vítězství na půlmaratonu v Hradci Králové.

2. TEREZA VÁLKOVÁ
Pevně se usadila na předních pozicích tohoto žebříčku a nevypadá, že by ho chtěla brzy opustit. Loni se jí opět podařilo uspět nad překážkami. 3x běžela finále na MČR juniorů a v kategorii do 22 let. V Ostravě z toho k naší veliké radosti cinkla stříbrná medaile. Poté reprezentovala ČR na mezistátním utkání juniorů, kde obsadila 6. místo. Letos se těšíme na pokoření exkluzívní hranice 14 vteřin!

3. JONÁŠ KOLOMAZNÍK
Uplynulá sezóna byla pro něho velkým návratem mezi krátké ploty. Velmi dobře se mu povedla hala, kdy stlačil čas na juniorské šedesátce s překážkami až na skvělých 7,92 s. Stejně tak se mu dařilo i venku na 110 m př., kdy několikrát těsně útočil na limit pro účast na MSJ v Cali. Přerovský juniorský rekord nakonec ustanovil na hodnotě 13,97 s, což mu vyneslo i mistrovskou výkonnostní třídu. Celkem 5x bojoval ve finále MČR. Letos už se bude o úspěchy bít v kategorii dospělých.

4. GABRIELA PATALOVÁ
Stálice našeho „top 10“ žebříčku v uplynulé sezóně vybojovala dvě finálová umístění na mistrovství republiky mezi juniorkami. V hale to bylo na hladké šedesátce a pod otevřeným nebem na 100 m s překážkami. V obou případech z toho bylo 8. místo. Je držitelkou národní výkonnostní třídy na 100 m překážek.

5. VÁCLAV VANDROVEC
Na MČR se dokázal loni nominovat hned 4x. Jeho nejlepší umístění byla 9. místo na 5000 m v kat. mužů do 22 let a 10. místo v přespolním běhu mužů. I on má široký rozsah disciplín, od 800 až po 10 000 metrů střídá s naprostým přehledem. A když je potřeba, pomůže na lize i štafetě na 4x400 metrů.

6. OLIVER PUNGE
V loňském roce vytvořil hned 4 české juniorské rekordy neslyšících, a to v bězích na 1 míli, 10 km na silnici i na dráze a v půlmaratonu. Na silničním MČR v Běchovicích obsadil 16. místo. Jeho rozsah disciplín je ale široký, trénuje spíše na střední tratě, které také úspěšně běhá na juniorských a ligových soutěžích. Jeho osobní rekordy jsou 2:03,52 min na 800 m a 4:21,60 min na 1500 m.

7. TEREZA TICHÁ
Svými výkony na trati 300 m si vybojovala 1. výkonnostní třídu. Lepšího času (42,18 s) dosáhla závěrem roku v hale v pražské Stromovce, kde reprezentovala Olomoucký kraj na mezikrajovém utkání staršího žactva. Letos je již v kategorii dorostenek a my od ní očekáváme velmi kvalitní časy na tratích 400 a 200 m. A pokud bude chtít zvlášť potěšit svou trenérku, určitě se postaví i na start 300 m s překážkami.

8. LENKA RUDOLFOVÁ
Další nadějná představitelka „přerovské překážkářské školy“. Náš kraj loni reprezentovala na LODM v Olomouci právě na krátkých překážkách, kde v přísné konkurenci obsadila 17. místo. Svým výkonem na 60 m př. se usadila na 3. místě dlouhodobých přerovských tabulek (10,18 s). Stejnou pozici drží se i ve skoku do výšky (146 cm).

9. JONATAN KOUBA
Také tento atlet zvládne široké spektrum disciplín. Důkazem je i stříbro z MMaS ve vícebojích (3185 b) a 6. místo z běhu na 300 m (40,83 s). Rád přijme jakoukoliv výzvu, kromě sprintů se umí prosadit i ve vrhačských disciplínách. K zajímavým osobákům patří 10,79 m koulí a 38,97 m oštěpem.

10. ANTONÍN KŘÍŽ
Na MMaS bral bronz v devítiboji za zisk 2992 bodů, na 100 m př. byl devátý (OR 16,04 s). Začal se seznamovat i se skokem o tyči (231 cm) a statečně spolu s dalšími hochy bojoval ve štafetách od žákovských 4x60 až po 4x400 metrů na lize mužů. Tu svou disciplínu zatím hledá, a tak zatím střídá naprosto všechny disciplíny, které atletika nabízí.

A konečně se dostáváme k poslední, rovněž velmi prestižní ceně, a sice Čestnému uznání Martina Kadaly. To uděluje již pátým rokem náš rétor všem členům, kteří dosáhnou desetiletého výročí v oddíle. Letos do tohoto VIP klubu přibyli Silvie Beňová, Nikola Dvorská, David Hastík, Jáchym a Jonatan Koubovi, Oliver Punge, Tereza Tichá a Pavlína Vašinová. Každým rokem ale zůstává i řada oceněných, kteří sice na své ocenění mají nárok, ale schůze se nezúčastní. Proto pokud i vy máte pocit, že už nějakou tu dekádu v oddíle trávíte, určitě dorazte na schůzi příští rok. ;-)

Pro některé zde jmenované můžete ještě do 15. března hlasovat v anketě Sportovec roku. Za SK Přerov se do výběru nejlepších sportovců Přerova dostali Michaela Brtníčková, Stanislava Bubíková, Petr Kučera a Tereza Válková. Vyhlášení proběhne ve středu 22. března od 18 hodin v Městském domě.

Fotogalerie