Výroční schůze a vyhlášení nejlepších atletů za rok 2016

Tradiční výroční schůze SK Přerov spojená s vyhlášením nejlepších atletů za uplynulý rok se letos konala v restauraci Aniččin dvůr ve čtvrtek 2. března. Kromě zhodnocení úspěchů loňského roku byli vyhlášeni také nejlepší přípravkáři, mladší žáci a žákyně, bodovači na lize, veřejná anketa a hlavně to nejprestižnější - Top 10.

A jak to tedy dopadlo? Atlety hodnotili jejich trenéři.

PŘÍPRAVKA - DÍVKY
1. Sofie Štajnarová
- Pracovitá atletka, která se nebojí nových věcí ani disciplín. Baví ji vše, nejvíce záchranka a sprinty. Výkonnostně vyniká v hodech, ve kterých se v soutěžích družstev umisťovala na předních pozicích a několikrát brala také medaili. I díky změně bydliště a častému dobíhání na autobus se jí výrazně zvýšila fyzická kondice. :-)
2. Alice Drozdová
- Velký návrat po dlouhodobém zranění. Dokáže konkurovat děvčatům na tratích 800 m a delších. Každý trénink se její hranice posouvá a výkony rostou. Má obrovskou chuť trénovat a hlavně závodit. Určitě neřekla poslední slovo a máme se na co těšit.
3. Silvie Beňová
- Tréninková lokomotiva, největší dříč anebo motorka, lepší slova by se hledala jen těžko. Každý trénink je pro ni výzva, nechává na ovále veškerou sílu, kterou má. V přípravce držela přerovský rekord ve víceboji. Všestranná závodnice. Její snaha a píle se zúročí a přinese výsledky.

PŘÍPRAVKA - HOŠI
1. David Hastík - Nejlepší přípravkář, velký dříč, má parádní odraz, ze kterého těží na dálce, kde pravidelně sbírá ovoce na závodech. Excelentní osmistovkař, který když už všechny unaví, tak si krásně zrychlí a se slzami v očích doběhne vítězně do cíle. Předvádí také výborné výkony na sprintu. Že by nám vyrostl nový Jonáš Kolomazník? :-)
2. Samuel Punge - Je to neúnavný dříč, co nevynechá ani jeden trénink. Naopak, čím horší počasí, tím více ho to baví. Jeho píle a snaha mu nese ovoce na trati 800 m. Výkony na delší trati jsou v jeho kategorii naprosto bezkonkurenční v oddíle. A pokud se chcete na stadionu pobavit, stavte se na rozklus a výklus s ním, okoření Vám to skvělými vtípky.
3. Matěj Pěček - Ač v naší skupině patří k nejmladším, je to jeden z největších dříčů. Jako jeden z mála si nemyslí, že je strečink a posilování k ničemu a věnuje se mu zcela dobrovolně i doma. Je to jeden ze členů loňské úspěšné štafety. Kromě sprintů se mu daří také v dálce a skoku z místa, ve kterém má skočené rovné 2 metry.

Všichni vyhlášení v kategorii přípravky - zleva Sofie Štajnarová, Alice Drozdová, Silvie Beňová, David Hastík, Samuel Punge a Matěj Pěček.

 

MLADŠÍ ŽÁKYNĚ
1. Gabriela Patalová - Skvěle zvládá nejen tratě vytrvalostní (hlavně 1500 m), ale poradí si i s překážkami a nebojí se téměř ničeho. Když přijde do skupiny někdo nový, okamžitě se z ní stává trenérka.
2. Adéla Mikešová
- Ještě se u nás dlouho neohřála a přesto předvedla několik pěkných výkonů, kterými se neztratila v rámci KP družstev mladšího žactva. Pokud se letos vyhne zraněním, můžeme čekat výkonnostní posun.
3. Aneta Ulehlová
 - Její síla je ve švihu a hodu. Zaměřuje se na míček a oštěp. Velký vzor je Bára Špotáková a tudíž vzhlíží k oštěpu. Neskrývá velké nadšení a tréninky v oštěpařském sektoru ji naplňují.

MLADŠÍ ŽÁCI
1. Jonáš Kolomazník - Velmi rychle se jako druhoročák v mladším žactvu rozkoukal, roztáhl plachty a rozjel to... Překonal 24 přerovských rekordů.
2. Filip Sehnal
- Pracovitý, do atletiky „zažraný“ nadějný mílař, který se nebojí žádné disciplíny!
3. Mikuláš Trojek
- Tichá voda břehy mele. Předvádí skvělé výkony jak ve výšce, tak i v kouli a na kratších distancích. Jeho ohromná síla je ovšem ve švihu. Když hrajeme vybíjenou, střílí levou, abychom si vůbec zahráli. Gymnastika mu dala skvělý základ a můžeme se těšit na jeho další neočekávané výkony.

Mladší žactvo - zleva Gabriela Patalová, Aneta Ulehlová a Jonáš Kolomazník.

 

MASTERS
Stanislava Bubíková - Na MČR masters brala v kategorii W45 tři zlaté medaile a po jedné stříbrné a bronzové.

SKOKAN ROKU
Lukáš Lesák - Předvedl během krátké doby celkem slušné výkony. Až vylepší atletický projev, můžeme se dočkat ještě větších překvapení a výborných výkonů.

NEJLEPŠÍ BODOVAČI NA LIZE
Helena Tomková - 132 bodů
Aleš Říhošek - 100 bodů

 

TOP TEN 2016

1. Jonáš Kolomazník - Podařil se mu v květnu vybojovat titul Mistra ČR v pětiboji. Na MMaS jednotlivců pak získal dvě zlaté medaile v kouli a ve výšce. Neztratil se ani na MČR mezi staršími žáky, kde sice na překážkách nepostoupil z rozběhu, ale v disku si spravil chuť, když poslal náčiní do vzdálenosti, která mu zaručovala 6. místo. Jsem moc rád, že ho atletika baví, a proto také pořád někam běhá, skáče, něco přeskakuje nebo hází tím, co mu přijde zrovna do ruky. Ať mu to vydrží...
2. Helena Tomková - Minulou sezonu se jí opět dařilo hlavně nad překážkami, kde získala nepopulární bramborovou medaili na MČR. Na akademickém mistrovství zvítězila v pěkném čase 13,89 s. Ve skoku do dálky posunula své maximum na 579 cm. Předváděla kvalitní výkony i v trojskoku.
3. Barbora Zatloukalová - Spolehlivá a pracovitá, bohužel o medailový úspěch na MČR juniorek a možná i 13 m ve vrhu koulí ji připravilo zranění těsně před mistrovstvím.
4. Adam Bubík - Na MČR obsadil 4., 6. a 12. místo. Řádně urostlý blonďák, kterému vrhačské disciplíny nejsou vůbec cizí a cítí se v nich jako doma.
5. Adéla Balůsková - Vytrvalost a tvrdá píle přináší ovoce. Každý rok se posouvá nad hranice svých osobáků. Stíhá nejen studovat, pracovat, ale trénovat jak sebe tak malé atlety. Loni obsadila 5 a 6 na MČR a brala zlato z AMČR. Na mistrovství republiky v běhu do schodů byla šestá.
6. Rostislav Mališka - Loňskou sezónu se potýkal se zdravotními problémy, které mu nedovolily předvést adekvátní výkony.
7. Veronika Čejnová - Během uplynulé sezóny jsme u ní zaznamenali výkonnostní stagnaci. Na halovém MČR se jí podařilo vybojovat pěkné dělené 5.-6. místo ve skoku vysokém výkonem 165 cm. Tento výkon však již pod širým nebem nezopakovala. Doufáme, že nová sezóna přinese nový impuls a kvalitní výkony.
8. Vojtěch Rakušan - V průběhu celé sezóny se mu dálkařsky velmi dařilo a vyzrál až ke svému větrnému famóznímu osobnímu rekordu na MČR 684 cm a vybojoval 7. příčku. V regulérních podmínkách v tomtéž závodě zaostal na tento výkon pouze o 9 cm (675 cm). Zřejmě správně načasoval formu. OR: trojskok 12,15 m (regulérně 12,10 m), 200 m 23,58 s. Doufám, že se Vojtovi zdravotní problémy v závěru sezóny podařilo vyřešit a s chutí se pustí do tréninku a připraví se na tu nadcházející.
9. Daniel Pátek - Létání ho zřejmě baví, protože s pomocí tyčky přelétl laťku ve výšce 272 cm. Jeho hlavní disciplínou je však skok do výšky, kde na MČR překonal 188 cm a obsadil tak 7. místo. OR: výška 192 cm, dálka 589 cm, trojskok 12,48 m (regulérně 12,33 m). Dan má jistě na víc, pokud by vylepšil tréninkovou docházku.
10. David Drštička - Sice nenápadný, ale velmi pracovitý a cílevědomý. Jeho výkony se po celou sezónu postupně vylepšovaly. Na MČR, kde běžel 300 m př. v OR 40,13 s, mu finále uteklo u půl vteřinky a na 100 m mu finále uniklo až poté, co musely ve shodném 8. čase 11,54 s rozhodnout v jeho neprospěch až tisíciny. OR: 100m 11,29 s, 200m 22,86 s, 400m 51,20 s. V letošním roce věřím, že umaže ze svých výkonů další vteřinky, respektive setinky, byť už to bude v bězích pouze hladkých.

 

Vyhlášení v nejprestižnější kategorii TOP TEN, zleva: David Drštička, Daniel Pátek, Vojtěch Rakušan, Rostislav Mališka, Adam Bubík, Helena Tomková, Jonáš Kolomazník a Adéla Balůsková. Chybí Veronika Čejnová a Barbora Zatloukalová.

 

ANKETA ATLET ROKU

V internetové anketě o Atleta roku zvítězila Adéla Balůsková. Kompletní pořadí ankety:
1. Adéla Balůsková - 11 hlasů
2. Jonáš Kolomazník, Rostislav Mališka a Barbora Zatloukalová - 6 hlasů
3. Eliška Škrabalová - 4 hlasy
4. Klára Chmelařová, Jan Koňařík - 3 hlasy
5. David Drštička, Pavlína Vašinová - 2 hlasy
Po jednom hlasu obdrželi Jáchym Kouba, Gabriela Patalová, Vojtěch Rakušan, František Rezek, Zuzana Růžičková, Jakub Sehnálek, Helena Tomková a Matěj Vojáček.

Neřekneme vám, kdo pro vás hlasoval, ale můžete se podívat, proč. Všechny odpovědi jsou ke stažení v příloze. Za všechny uveďme hlas pro Helenu Tomkovou od její sestry Jany:
"Proč? To je otázka. :-) Myslím si, že by se měla stát atletem roku 2016, protože hodně trénuje, protože miluje atletiku... Dává tomu všechno, svůj čas, život... Atletika jí dává silu. Prostě chce trénovat a spíš si stěžuje, že by ten trénink potřebovala těžší. Sama vím, jak je to těžké se po delší pauze k atletice vrátit a najít v tom zase velkou lásku... Bolí to začít znovu běhat. Po tom, co jsem sama půl roku nesměla nic dělat a záviděla, že může trénovat, jsem nemohla najít chuť začít znovu... A obdivovala/záviděla jsem, že se dokáže pro ten trénink nadchnout a těšit."

Zlatým hřebem byl také letos slavnostní projev Martina Kadaly, na který se můžete podívat ještě jednou (nebo kolikrát budete chtít).

 

Fotogalerie zde

Nepřehlédněte

           

 

     

 

 pokyny k odjezdum

 

 Dres na cestách

© 2010-2024 Atletika SK Přerov. Všechna práva vyhrazena.