Sezóna byla skvělá, shodují se Skřeček s Kolomazníkem

O uplynulém víkendu hostila Břeclav žákovské Mistrovství ČR a SK Přerov zde reprezentovali dva nadějní atleti - Jonáš Kolomazník a David Skřeček. Oběma se na jihu Moravy nadmíru dařilo. Kolomazník získal stříbro v běhu na 100 m překážek a v kouli, Skřeček vybojoval stříbro na třístovce a bronz v běhu na 100 m př. S oběma závodníky jsme připravili krátký rozhovor.

Jak se vám v Břeclavi závodilo? V chladnu a dešti to někdy nejde podle představ...
Jonáš:
Po příjezdu a zjištění, že je asi 13 stupňů a prší, jsem nečekal žádné extra výkony, ale nakonec jsem sám sebe překvapil a zaběhl si osobák na překážkách, což mě dost potěšilo. A samozřejmě závodní atmosféra úplně přehlušila nepřející počasí.

David: Atmosféra byla výborná, závodilo se mi skvěle, jenom počasí mohli objednat trochu příznivější. Na medaili z překážek jsem ani nepomýšlel, už finále pro mě byl obrovský úspěch.


S jakým cílem jste na MČR jeli? Povedlo se vám jej splnit?
Jonáš:
Jel jsem na republiku s třetím časem na překážkách a druhým výkonem na kouli a obojí jsem chtěl potvrdit. Na překážkách se mi to povedlo ještě vylepšit, což bylo i s časem nad očekávání. S koulí jsem se v průběhu soutěže pral, takže jsem moc rád za druhé místo.

David: Do Břeclavi jsem jel s cílem dostat se v obou disciplínách do finále, což se mi povedlo, už tím jsem svoje cíle splnil.

David Skřeček slavil stříbro v běhu na 300 metrů. (Zdroj: AK Šternberk)


Oba dva se věnujete také vícebojům a na soutěžích družstev máte poměrně široký rozsah disciplín. Které jsou ty vaše nejoblíbenější?
Jonáš:
Ohledně disciplín mám obecně rád techniky víc než běhy a z technik mě baví jak vrhy tak i skoky. Překážky jsou taková speciální disciplína a mám je nejradši, protože nikdy dopředu nevíte, kdo vyhraje.

David: Ještě do nedávna byla moje oblíbená disciplína dálka, teď jsem se ale našel v třístovce.


Chcete do budoucna zůstat u vícebojů a nebo se specializovat jen na některé disciplíny?
Jonáš:
V budoucnu bych se chtěl spíše věnovat jedné nebo dvěma disciplínám než víceboji, protože trénovat na víceboj je hodně těžké, a to hlavně pro tělo. Ještě nevím, jakým disciplínám bych se věnoval nejradši. Záleží, co mi půjde.

David: Myslím, že víceboj není úplně pro mě. U mě převažují spíš ty slabší disciplíny, takže bych se chtěl v budoucnu specializovat na 300/400 metrovou trať.

Jonáš Kolomazník bral ve vrhu koulí stříbrnou medaili. (Zdroj: Jiří Skřeček)


Čekají vás letos ještě nějaké závody?
Jonáš:
S Davidem jedeme v pátek na mezistátní utkání do Chorvatska a další týden v úterý má David krajské kolo v Corny poháru a já ve čtyřboji.


Jak hodnotíte uplynulou sezónu? Co se povedlo nebo nepovedlo?
Jonáš:
Uplynulou sezónu hodnotím velmi kladně. Povedly se mi všechny vrcholy sezóny včetně halové sezóny, kterou jsem tak povedenou ani nečekal. Zaváhal jsem sice na MČR ve vícebojích, ale myslím, že se z toho poučím. Rozhodně je to moje doposud nejlepší sezóna.

David: Uplynulou sezónu hodnotím určitě kladně. Dostal jsem se na Olympiádu dětí a mládeže a takový bonus jsou dvě medaile z republiky a k tomu 2 přerovské rekordy... Na tohle jsem na začátku sezóny ani nepomýšlel.

Oba hoši po Mistrovství Moravy a Slezska ve vícebojích, které se konalo na začátku května v Třinci. (Zdroj: Jiří Skřeček)


Máte nějaký vzor?
Jonáš:
Mám snad jako každý rád Usaina Bolta, ale mimo něj je to určitě překážkář Aries Merrit.

David: Můj idol je nepochybně Wayde van Niekerk.


Děkuji za rozhovor a přeji mnoho dalších úspěchů!

Nepřehlédněte

           

 

     

 

 pokyny k odjezdum

 

 Dres na cestách

© 2010-2024 Atletika SK Přerov. Všechna práva vyhrazena.