2. kolo I. ligy žen v Olomouci

Druhé kolo první ligy žen se konalo v sobotu 5. června v Olomouci. Nepočítaje hostovačky, kterých se nakonec sjelo pět, se na závody dostavilo celých sedm atletek SK Přerov- Hela Tomková, Klárka Jančíková, Anet Mališková, Lucka Pavelková, Žabka, Kajsa a Koutňa. A tak zatímco se jiné opory družstva (Kája, Eva a Bedy) slunily v Chorvatsku, my jsme vybojovaly 64 bodů a opět skončily osmé.

Sraz na nádraží byl v pozdních ranních hodinách, tedy krátce před půl devátou. Pohoda po minulém vstávání na vlak do Ostravy. Vestibul byl mírně přeplněný kvintou bé z GJŠ (pro pamětníky- třída Roba Mazoucha), která jela na školní výlet do Rýmařova. Prohodili jsme několik slov, zakoupili lístek a čekali, až k pětiminutovému zpoždění vlaku naskočí i číslo nástupiště. Konečně. Vláček se pomalu přihrkal a někdo nezodpovědný vybral vagón naplněný k prasknutí. No co, aspoň jsme na chodbičce důkladně nastudovali mapu ČR.

Cesta na stadion ubíhala rychle. Když už jsme byli na mostě, volala nervózní trenérka, která jela po vlastní ose, kde že to jsme, že tam nejsme. A už jsme tam byli. Poučeny z minulého kola jsme nafasovaly čísla na dres. Jen sichrhajcek byl nedostačující počet, takže třeba já jsem z čísla měla pěkná malá křidýlka. A pozor- po Hance Tovaryšové jsem se stala historicky druhou přerovskou atletkou v pánském dresu. To o něčem svědčí! :-)

Sluníčko hřálo k zbláznění, někdo se namazal 15-kou, někdo 40-kou, ale stejně jsme se skoro všechny spálily. No jo, nezvyk, vždyť takhle nesvítilo málem od loňského léta. Comeback na dráhu pěkným výkonem v oštěpu oslavila Radka Přehnalová, čerstvá magistra. Ale ani její titul jí nestačil k pochopení logiky rozhodčích vrhů- ne, ta čísla prostě nemůžou být vzadu, všechny si je hezky předěláte na hrudník!

V podobném duchu se nesly snad všechny technické disciplíny. Nemohu si odpustit jeden fakt, tolikrát připomínaný hlasatelem. Michal Valenta z AK Olomouc se na domácí půdě vrátil do tyčkařského sektoru výkonem 425 cm a Dalibor Hon z téhož klubu fenomenálně rozběhl dlouhou štafetu. Coby výškař asi nemá moc naběháno, z tribuny stadionu to vypadalo jako svižný výklus. Čas na ručních stopkách byl 68 s.

Když už zmiňuji štafety nesmím zapomenout ani na ty přerovské. Jelikož se ze závodů omluvila Eliška Moravcová, zůstalo prázdné místo na prestižním druhém úseku krátké štafety. Když se to vzalo kolem a dokola, nezbyl nikdo jiný než Lucka Pavelková. S prázdnou plechovkou Big Shocku si nacvičila předávku nejen s Helou, ale i s Inez, a výsledek stál vskutku za to. Nejen že děvčata o 24 setin vylepšily čas z minulého kola, ale dokonce opět vyhrály, byť jen o prsa Peti Möcikové. Dlouhá štafeta se opět lepila z dobrovolníků, a tak to tentokrát odnesly Monča Obšelová, Anet Mališková, Kajsa a Peťa Jenyšová.

……….

Pohodovým krokem, opět bez trenérky a už i Klárky, jsme došly na nádraží, kde jsme nakoupily zásoby nanuků a nasedly do vlaku, který už zde byl přistavený. A opět naskočilo pětiminutové zpoždění. Jak jinak, muselo se počkat na rychlík ze Šumperka, který přivezl přerovské muže a mládežníky. V Přerově jsme se rozdělili na dvě skupinky- jedna se odebrala směr romské gheto a ta druhá, elitní, na Zubra na Kofolu a nějaký ten salátek, masíčko či pizzu. Elitní skupinou rozuměj Koňas, Kajsa, Prcek, Pěčoun a Koutňa.

Doufám, že reportáž ze Šumperka už chystá nějaký zdatný pisatel?

 

výsledky k nahlédnutí zde: http://online.atletika.cz/vysledky.aspx?idk=12341

Nepřehlédněte

           

 

     

 

 pokyny k odjezdum

 

 Dres na cestách

© 2010-2024 Atletika SK Přerov. Všechna práva vyhrazena.