Kolomazník a Kneisl šestí na Čokoládové tretře

Již 51. ročník atletického mítinku Zlatá tretra uspořádal oddíl AK SSK Vítkovice v pátek 25. května. Než ale zaklekly do startovních bloků hvězdy světové atletiky, patřilo dění na stadioně dětem. Letos totiž proběhl první ročník dětské soutěže Čokoládová tretra. Do ostravského finále nejprve bylo potřeba se kvalifikovat z jednoho z šesti závodů. Mezi devítku finalistů jednotlivých disciplín se probojovali také tři zástupci SK Přerov!

Na třístovce se představil Šimon Kneisl, který neponechal nic náhodě a vylepšil si osobní rekord o více než sekundu na rovných 50 vteřin. Dlouho běžel zavřený u mantinelu, ke konci tak na soupeře musel dotahovat a nakonec doběhl na šestém místě. 

V běhu na 200 m byl rovněž šestý Jonáš Kolomazník (33,59 s). Také on to vzal z gruntu, vylepšil si osobní rekord a na cílové čáře svedl boj s dalšími dvěma chlapci, nakonec však neúspěšně- na čtvrté místo měl ztrátu pouhých devět setin.

Jediné přerovské zástupkyni z řad děvčat Aimée Navrátilové se sen o horních příčkách rozplynul už na startu. „Zvuk profi startovní pistole byl pro děti tak nezvyklý, že v kategorii dívek na 200 m došlo k velmi nevydařenému závodu- odstartovalo jich sedm místo devíti- dvě zůstaly na startu a běžely posléze s klukama. Na pokyn „zpět" zareagovala pouze naše Aimée, ale když viděla, že komentátor povzbuzuje holky, aby běžely dál, tak se vydala stíhat čelo pelotonu notný kus za nimi. Takže byly slzy a Navrátilovi byli hodně naštvaní,“ shrnula tento nepovedený závod její trenérka Ivana Kolomazníková.

 

Nepřehlédněte

           

 

     

 

 pokyny k odjezdum

 

 Dres na cestách

© 2010-2024 Atletika SK Přerov. Všechna práva vyhrazena.