Trio Májová, Mališka a Mikuláček bojovalo na MČR žactva!

O tomto víkendu hostila jablonecká hala MČR žactva. SK Přerov zde zastupovali Verča Májová (60m př., výška), Rosťa Mališka (60m př, 60m, 150m) a Pavlík Mikuláček (60m př, dálka).

 

„Cesta do Jablonce byla poklidná a za slunečného jarního počasí. Přijeli jsme do krásně zasněžené krajiny, všude byly kopy sněhu. Odprezentovali jsme se, vyzvedli čísla a čekali na otevření haly,“ popsal začátek víkendové pouti vedoucí výpravy Koňas. „Rosťa s Pavlem vytáhli batohy plné bábovek a řízků a krmili nás celé dva dny. Nejméně jídla jsem měl já, a tak jsem to uvítal.“

 

Sobotní program

V rozbězích na 60m překážek kluci zahájili na výbornou a oba si vylepšili osobní rekordy. Rosťa ubral ze svého úterního času dalších 5 setin a s časem 8,87 s se umístil na devátém místě. Bohužel byl prvním nepostupujícím do finále. Pavlík se nechal vytáhnout rychlejšími soupeři a osobák si zlepšil rovnou o 25 setin (9,18 s) a patří mu 17. místo.

Verča za svým osobákem o desetinu zaostala, přesto si zapsala pěkný výkon 9,71 s (18. místo). V rozběhu na 60m si dobře vedl Rosťa. Za osobákem zaostal o pouhé 4 setiny a s časem 7,71 s mu patří 14. místo.

„Nervozita moc vidět nebyla, spíše pak zklamání z některých „neúspěchů“ v podobě těsného nepostupu do finále,“ řekl k prvnímu dni Koňas.

 

 

Nedělní program

Také v neděli se Přerovákům dařilo. O nejlepší umístění naší výpravy se postarala Verča ve výšce. Za svůj letošní nejlepší výkon 155 cm brala ceněné osmé místo. Druhý nejdelší skok své „kariéry“ předvedl Pavlík (555 cm), což stačilo na skvělé 10. místo.

„V neděli byla nejvíce namotivovaná Verča na výšku. Chtěla placku, která nebyla ani tak vysoko (163 cm, pozn. redakce), ale bohužel se některé skoky nepodařily. 155 cm skočila v pohodě a s rezervou, ale na 158 cm dvakrát lehce brnkla nohama, jinak by překonala. Pavel v dálce taky doufal ve finále, ale chybělo mu pár centimetrů, stejně jako Rosťovi v sobotu chybělo 6 setin. Z mé strany spokojenost s výkony, protože v drtivé většině to byly osobáky nebo to bylo na hranicích osobáků. Venku si snad všichni spraví chuť i případnou medailí,“ zhodnotil Koňas.

Již potřetí do startovních bloků uklekl Rosťa a tentokrát to bylo na trati 150 m. Ve svém běhu doběhl třetí a celkově mu za halový osobní rekord patří 13. místo.

„Já jsem velice spokojená. Byly to Verčiny první velké závody a s nervozitou se poprala na jedničku. Osmé místo ve výšce je velmi solidní, obzvláště s ohledem na to, že přes zimu nemáme kde skákat,“ řekla Verčina trenérka Ivana Kolomazníková.

 

Všem gratuluji k předvedeným výkonům!

Kompletní výsledky zde

 

Krátký rozhovor s Pavlem Mikuláčkem

Jak jsi spokojený se svým výkonem na MČR?

S překážkami jsem celkem spokojený, akorát dálka mohla dopadnout lépe. Aspoň kdybych se dostal do finále… Ale měl jsem vyrovnanou sérii, a to se také počítá.

 

Jak se Ti líbilo v Jablonci?

Bylo to tam skvělé, měli to dobře zorganizované. Akorát ubytování mohlo být blíž, jeli jsme na halu autem půl hodiny. Cestou zpátky na ubytovnu jsme málem udělali smyk… Bylo tam hodně sněhu a nějak to podklouzlo. Ale Koňas to jako profesionál dobře uřídil.

 

Nepřehlédněte

           

 

     

 

 pokyny k odjezdum

 

 Dres na cestách

© 2010-2024 Atletika SK Přerov. Všechna práva vyhrazena.