Družstva dorostu zahájila svou soutěž v Olomouci

První kolo soutěže družstev juniorstva a dorostu se konalo v sobotu 10. května v Olomouci. V letošním ročníku má atletický oddíl SK Přerov přihlášena pouze družstva dorostenek a dorostenců. I přes jejich menší početnost se některým našim atletům podařilo prosadit mezi nejlepší a předvedli kvalitní výkony.

Oporou svého družstva byl jako již tradičně Rostislav Mališka, který si odbyl premiéru na dorosteneckých překážkách. Byla úspěšná, na trati 110 m př. byl třetí (15,51 s) a na 300 m př. pátý (41,60 s). Sedmé místo v trojskoku obsadil Pavel Mikuláček (11,44 m). Velkou smůlu si vybral v dálce, když zůstal na jedenáctém místě o pouhý 1 cm a byl prvním nebodujícím závodníkem (578 cm). Pavlův osobní rekord je ještě o další 1,5 decimetr lepší, nicméně pevně věřím, že se mu jej v letošním roce povede překonat a zaútočí také na šestimetrovou hranici. Koutnina sázková kancelář pro tento výkon vypsala odměnu v podobě jednoho kokina dle Pavlíkova výběru (osvědčená osobáková metoda z minulosti, holt Pavlík je na sladké :-) ).

Maliska rozcviceni

Rosťa Mališka při rozcvičování (ilustrační foto)

 

Ve formě se v Olomouci předvedl Daniel Pátek. Ve své nejsilnější disciplíně skoku vysokém obsadil devátou pozici (174 cm), když zůstal jen 4 cm pod svým osobním rekordem. V dálce byl sice až 21., ale překonal svůj venkovní osobní rekord a k překonání toho absolutního, který skočil v hale, mu chybělo pouhých 5 cm (542 cm).

Druhý životní dálkařský výkon předvedl Vojtěch Rakušan (563 cm) a byl dvanáctý. Po vynucené zdravotní pauze se k atletice vrátil také Václav Klvaňa junior, který předvedl vrh koulí dlouhý 9,04 m (17. místo) a hod oštěpem 31,26 m (14. místo). Vaškovi přejeme, aby byl jeho zdravotní stav natolik dobrý, aby se mohl atletice i v budoucnu věnovat tolik, kolik by chtěl.

Stejně jako dorostenci, také družstvo dorostenek má svou jednoznačnou tahounku a není jí nikdo jiný než Veronika Májová. Mája vyhrála svůj rozběh na 100 m př. a ač byl její výkon podpořen větrem 2,4 m/s, zaběhla čas na úrovni jejích nejlepších z žákovské kategorie (15,56 s). Celkově byla čtvrtá. Ve výšce se jí přiliš nedařilo, přesto výkon 151 cm stačil na dělené šesté místo.

Šestým místem v oštěpu bodovala také Barbora Zatloukalová (27,92 m). Ta přidala ještě patnácté místo v kouli za svůj druhý nejlepší životní výkon (8,32 m). Čtrnáctá v téže disciplíně byla Anna Špačková v osobním rekordu 8,46 m. Rychlostní formu zúročila také na dvoustovce (30,08 s/ OR). Karolína Vellechová byla dvanáctá v dálce (383 cm/ OR).

Družstvo dorostenců se umístilo na 8. příčce se ziskem 21 bodů, dorostenky byly desáté (16,5 bodu).

Za juniorské družstvo AK Hodonín v letošním roce hostuje Jan Jakubíček, který startoval v běhu na 2000 m př. Výrazně si vylepšil osobní rekord a za čas 7:17,67 min bral osmé místo. Třemi body tak pomohl svému družstvu k průběžné třetí pozici.

 

Kompletní výsledky zde

 

Nepřehlédněte

           

 

     

 

 pokyny k odjezdum

 

 Dres na cestách

© 2010-2024 Atletika SK Přerov. Všechna práva vyhrazena.