Zatloukalová stříbrná na MČR!

Nově zrekonstruovaný vítkovický stadion hostil v sobotu 20. a v neděli 21. června juniorské a dorostenecké Mistrovství České republiky v atletice. Gigant, jak se této akci přezdívá, se ani letos neobešel bez přerovské výpravy. Pět atletů a atletek SK Přerov o sobě dalo se čtyřmi finálovými účastmi pořádně vědět.

Až na nejvyšší příčky pohlížela juniorka Barbora Zatloukalová. V nabité konkurenci v soutěži koulařek nakonec obsadila cenné druhé místo (letos na halovém MČR byla čtvrtá) a z Ostravy si tak odvezla zatím svůj nejlepší atletický výsledek. Na této soutěži předvedla výkon 11,85 m, ale už dříve na 2. kole II. ligy mužů a žen překonala jak dvanáctimetrovou hranici, tak přerovský rekord v kategorii žen do 22 let (12,38 m). Na ten absolutní přerovský jí schází už jen 9 cm a věřím, že ho ještě v letošní sezóně překoná.

SAM 1405

Startovala také v hodu oštěpem, když o necelý metr zaostala za svým osobním rekordem z letošního května. Také v této soutěži se podívala do finále a umístila se na osmé příčce (34,07 m).

Osobním rekordem vyšperkoval svůj výkon v běhu na 110 m př. dorostenec Rostislav Mališka. Ve svém rozběhu zvítězil (14,61 s) a hladce postoupil do finále, kde předvedl čas 14,70 s a sedmé místo. Čtyři desetiny od osobáku zaostal v běhu na 300 m př. (40,88 s), což mu bohužel na postup do finále nestačilo.

Rovněž na sedmé místo vystoupal výškař Daniel Pátek mezi dorostenci. Na první pokus zvládl jak základní výšku 175 cm, tak další postupnou 181 cm. O pět centimentrů více už však bohužel bylo nad jeho síly.

Do první desítky pronikl také junior Jan Jakubíček ve stýplu. Trať 3 km s překážkami zvládl za 11:09,37 min.

Nervozita z prvního velkého závodu bohužel zapracovala na výkonu juniora Vojtěcha Rakušana, který se na MČR nominoval parádním skokem do dálky dlouhým 635 cm. V Ostravě svůj výkon nedokázal zopakovat a tak se musí prozatím spokojit s 15. místem a 572 cm.

Kompletní výsledky zde

Na nadcházejícím víkendovém MČR dospělých, které se koná v Plzni, budou startovat obě sestry Tomkovy. Starší Helena se představí v běhu na 100 m př. a v trojskoku, mladší Jana v běhu na 400 m př. Ve svých disciplínách se utkají také s českými reprezentantkami jako jsou Lucie Májková (trojskok), Kateřina Cachová a Eliška Klučinová (100 m př.) nebo Zuzana Hejnová a Denisa Rosolová (400 m př.).

Helena bude mít program nabitý hned v sobotu po zahájení – od 13 hod ji čeká rozběh na 100 m př. a ve 13,55 hod začíná finále trojskoku. V 15:10 hod ji, doufejme, uvidíme také ve finále překážek. V 16:50 hod se na start rozběhu na 400 m př. postaví Jana a případné finále ji čeká v neděli v 15:15 hod. Držíme pěsti!

 

EXKLUZIVNĚ!

Jak se připravit na MČR - videotyp od koho jiného, než Jany a Heleny Tomkových! :-)

Nepřehlédněte

           

 

     

 

 pokyny k odjezdum

 

 Dres na cestách

© 2010-2024 Atletika SK Přerov. Všechna práva vyhrazena.