Čejnová a Rezek reprezentovali Olomoucký kraj na Olimpiade del Tricolore v Itálii

Italské město Reggio Emilia hostilo ve dnech 26. - 30. srpna mezinárodní sportovní turnaj Olimpiade del Tricolore, kterého se zúčastnila také atletická výprava Olomouckého kraje. Z našeho oddílu soutěžili Veronika Čejnová a František Rezek.

001

Na této multisportovní akci proběhla atletika ve dvou dnech - a to ve čtvrtek 27. a v sobotu 29. srpna. Za Olomoucký kraj soutěžilo celkem 28 mladých atletů, kteří dokázali posbírat neuvěřitelných 29 zlatých, 13 stříbrných a 8 bronzových medailí. Tyto výsledky se objevily také v oficiálních tiskových zprávách z akce.

"Olimpiade del Tricolore je mezinárodní soutěž partnerských krajů, které se účastnilo 15 zemí světa ve 30 sportech. Naši sportovci si měli možnost vyměňovat zkušenosti se sportovci z USA, Jihoafrické republiky, Palestiny, Číny, Španělska, Německa, Saudské Arábie, Mozambiku, Chorvatska, Holandska a dalších zemí včetně domácí Itálie. Celá akce byla zaštítěna milánskou výstavou EXPO2015, na základě které naši sportovci mohli ochutnávat i regionální kuchyni. Součástí bylo i poznávání hostitelského místa a okolí ve spolupráci s místními dobrovolníky a organizátory, kteří se snažili nám své město co nejvíce přiblížit," shrnul podstatu akce vedoucí naší výpravy Miroslav Sadil z AK Šternberk.

Ve čtvrtek se ve třetím rozběhu na 200 m představil Franta. V tomto běhu byl druhý a celkově mu čas 26,73 s vynesl deváté místo. Tímto výkonem se Franta přiblížil ke svému osobnímu rekordu, který má hodnotu 26,50 s. Na poloviční trati se časem 13,18 s umístil na desáté pozici.

Nejvýraznějšího úspěchu dosáhl společně se štafetou Olomouckého kraje na 4x100 m, když si společnými silami doběhli pro první místo! Jejich vítězný čas byl 49,77 s.

Verča měla premiéru v běhu na 80 m př. a vedla si více než skvěle, když těsně uhájila druhé místo (12,82 s). Třetí Giulia Guarriello za ní zaostala o pouhé tři setiny. V sobotu se blýskla ve výšce, kde nenašla přemožitelku a zvítězila skokem přes laťku ve výši 165 cm. Startovala také ve štafetě na 4x100 m (na fotografii vlevo), která napodobila své chlapecké kolegy a s velkou převahou zvítězila (53,58 s).

 

Výsledky ke stažení:

čtvrtek

sobota

002

Výprava Olomouckého kraje. Autorem obou fotografií je M. Sadil (AK Šternberk).

Nepřehlédněte

           

 

     

 

 pokyny k odjezdum

 

 Dres na cestách

© 2010-2024 Atletika SK Přerov. Všechna práva vyhrazena.