Čejnová se stala mistryní republiky ve skoku vysokém!

O tomto víkendu (19. - 20. 9. 2015) hostí pražská Slávia domácí šampionát žactva. Dnešní závod se nadmíru vydařil Veronice Čejnové, která napoprvé zdolala 150 i 155 cm a na výškách 159 a 163 jednou opravovala. Další postupnou výšku 166 cm však zdolala hned napoprvé, což se nakonec ukázalo jako rozhodující - přes tuto výšku se totiž dostaly celkem tři výškařky, Čejnová ale jako jediná napoprvé, což jí vyneslo zlatou medaili. Potvrdila tak své vedení v průběžných republikových tabulkách, kterým vévodí výkonem 170 cm z letošního června.

Cejnová

Veronika Čejnová při loňském 1. kole II. ligy, kde byla třetí výkonem 154 cm. Jejím loňským maximem bylo 156 cm, v letošní sezóně se dokázala zlepšit až na 170 cm.

 

Dařilo se také Davidu Drštičkovi, který se v sobotu představil v běhu na 100 m př. Ve svém rozběhu byl druhý a do finále postoupil hladce v novém osobním rekordu 13,96 s. V bojích o medaile svůj čas ještě vylepšil na 13,82 s a umístil se na krásné páté pozici. Oběma časy zároveň vylepšil svůj vlastní přerovský rekord. V neděli startoval v rozběhu na 200 m př., který zvládl s přehledem a opět postoupil do finále. Kvalifikačním časem se přiblížil ke svému osobnímu rekordu a zaostal o ním o pouhých 11 setin (27,67 s). Finále zvládl bravurně a v dalším osobním rekordu si doběhl pro šesté místo. Obhájil tak svou pozici v letošních republikových tabulkách a na dohled se přiblížil k magické hranici 27 sekund, jen těsně ji však neprolomil (27,01 s). Na páté místo mu navíc scházelo jen 7 setin sekundy, což není mnoho.

Na MČR se kvalifikoval také do závodu na 150 m, do rozběhů ale nakonec nenastoupil - lze předpokládat, že důvodem bylo šetření sil pro finále "dlouhých překážek".

Gratulujeme!

 

Kompletní výsledky zde

Cejnova MCR

Zleva Jiřina Maradová (AK Kyjov), Veronika Čejnová (SK Přerov) a Adéla Lojkásková (TJ Slezan Frýdek-Místek). Všechny tři zdolaly 166 cm, Čejnová však jako jediná hned prvním pokusem, což jí vyneslo zlatou medaili.

Nepřehlédněte

           

 

     

 

 pokyny k odjezdum

 

 Dres na cestách

© 2010-2024 Atletika SK Přerov. Všechna práva vyhrazena.