Nadstandardní zahájení halové sezóny – 5 přerovských rekordů!

Do halové sezóny vlétli přerovští atleti naplno už v úvodním víkendu, když překonali hned 5 přerovských rekordů. První troškou do mlýna přispěl mladší žák Jonáš Kolomazník v pátek 15. ledna na Zahajovacích závodech žactva v Olomouci. Ve skoku vysokém překonal laťku ve výšce 160 cm a o pouhý jeden centimetr zaostal za svým osobním rekordem z dráhy.

165 cm už bylo bohužel nad jeho síly. Za tento skvělý výkon se umístil na třetí pozici. V dálce zapsal pouze dva zdařené pokusy, které ale byly oba daleké - výkonem 506 cm na svůj vlastní přerovský rekord nestačil pouze o 2 cm a bral sedmé místo.

SehnalO další rekord v kategorii mladších žáků se postaral Filip Sehnal (na ilustrační fotografii). V neděli 17. ledna startoval na Otevřeném přeboru Moravskoslezského kraje žactva ve zbrusu nové hale v Ostravě na trati 800 m. Už před startem jeho trenér Klvaňa avizoval, že by se Filip mohl o přerovský rekord pokusit a jak řekl, tak se i podařilo. Filip z tabulek vymazal už 10 let starý rekord Roberta Mazoucha a své možnosti posunul na 2:35,10 minut. Navíc se umístil na krásném třetím místě a nechal za sebou dalších 16 soupeřů!

Ve velkém stylu pojal svůj první závod v kategorii juniorů Rostislav Mališka. Na 1. olomoucké hale se představil v závodu na 60 m př. a překonal rekord Lukáše Pěčka hned dvakrát – v rozběhu běžel za 8,71 s a ve finále se dokázal ještě výrazně zlepšit až na 8,46 s! Druhému překážkaři v cíli nadělil téměř půl sekundy a s přehledem zvítězil.

Na tomtéž závodě se zlepšila také juniorka Barbora Zatloukalová. Svůj vlastní měsíc starý rekord ve vrhu koulí zlepšila o dalších 35 cm na výtečných 12,60 m. Tento zápis je rekordní jak v kategorii juniorek, tak žen. Kromě rekordu si připsala první místo, když nedala ani malou šanci loňské mistryni republiky Kristýně Zbraňkové (AK Olomouc). Ta se umístila na druhé pozici výkonem 11,98 m.

Aktualizované přerovské rekordy si můžete stáhnout v příloze.

Naši atleti startovali také na Otevřených přeborech Moravskoslezského kraje dorostu, juniorů a dospělých – zde sice žádný rekord nepadl, nicméně výsledky také stojí za shlédnutí.

 

 

Kompletní výsledky:

Zahajovací závody žactva (Olomouc, 15. ledna)

1. olomoucká hala (Olomouc, 16. ledna)

Otevřené přebory Moravskoslezského kraje dorostu, juniorů a dospělých (Ostrava, 16. ledna)

Otevřené přebory Moravskoslezského kraje žactva (Ostrava, 17. ledna)

Nepřehlédněte

           

 

     

 

 pokyny k odjezdum

 

 Dres na cestách

© 2010-2024 Atletika SK Přerov. Všechna práva vyhrazena.