Další přerovský rekord je tady - Bubík se zlepšil v kouli

V sobotu 23. ledna se na 2. olomoucké hale utkali muži, ženy, junioři, dorostenci a starší žactvo a nechyběli mezi nimi ani atleti a atletky SK Přerov. Mezi nimi zazářil zejména starší žák Adam Bubík ve vrhu koulí, když ve druhé sérii překonal přerovský rekord vrhem dlouhým 12,67 m. Čtyři roky starý výkon Ondřeje Vrtěla překonal rovnou o 59 cm. V olomouckém závodě obsadil Bubík tímto výkonem druhé místo.

DSC 0563V soutěži juniorek hrála prim Barbora Zatloukalová (na ilustrační foto), když i tentokrát porazila domácí Kristýnu Zbraňkovou a zvítězila výkonem 11,87 m. Vítězství si zajistila hned prvním pokusem a byť se na ni Zbraňková postupně dotahovala, na přerovskou atletku nestačila. Zatloukalová v Olomouci testovala také rychlost - 60 m zvládla za 8,65 s a postoupila i do finále, v něm však už do startovních bloků nezaklekla. 

Mezi nejlepší sprintery se mezi muži probojoval také Lukáš Lehocký. Ve finále A se blýskl svým nejrychlejším časem za posledních sedm let (7,27 s) a obsadil třetí místo. Mezi dorostenci obsadil ve finále čtvrté místo David Drštička (7,51 s). Zástupkyni ve finále jsme měli i mezi dorostenkami, a to Veroniku Budařovou - ve finále C byla druhá a celkově obsadila desáté místo (8,78 s). 

Na nejkratší trati se kromě sprinterů prosadili také překážkáři. Druhé místo bral junior Rostislav Mališka (8,47 s; v rozběhu 8,44 s) i starší žák David Skřeček (9,91 s; v rozběhu 9,87 s) a dorostenec Adam Kopec byl třetí (10,43 s; v rozběhu 9,55 s). Do finále postoupila také dorostenka Veronika Čejnová (9,68 s), ale své účasti se vzdala a nenastoupila. Suverénní však byla ve skoku do výšky, kde svou soutěž započala až poté, co ostatní soupeřky skončily. Veronika v sólo soutěži třetím pokusem překonala výšku 165 cm a vyrovnala si svůj halový osobní rekord. 

Druhé místo mezi dálkaři obsadil žák David Skřeček výkonem 531 cm (osobní halový rekord). V soutěži žaček byla v novém osobním rekordu osmá Kateřina Sehnálková (437 cm).

Kompletní výsledky zde

Nepřehlédněte

           

 

     

 

 pokyny k odjezdum

 

 Dres na cestách

© 2010-2024 Atletika SK Přerov. Všechna práva vyhrazena.