Radíkovská patnáctka dala běžcům pořádně zabrat

Velká cena vytrvalců Olomouckého kraje pokračovala v sobotu 13. února pátým závodem v Radíkově. Bez dvou set metrů 15 km dlouhý krosový běh startoval u Chaty pod věží v Radíkově a pokračoval po lesních cestách v okolí Svatého Kopečku u Olomouce.

Horcicka Vit

"Ráno cestou na Svatý Kopeček nás doprovázel déšť, tak se dalo čekat, že lesní trasy Radíkovské patnáctky nebudou žádnou procházkou růžovou zahradou. A bylo to ještě horší, než se dalo očekávat, protože místy zapracovaly také traktory lesáků a bahna bylo po tratích opravdu dost. A místy celkem nebezpečné úseky zejména na lávce přes potok daly řadě běžců zabrat," napsal pro web bezvabeh.cz zkušený trenér běžců Zdeněk Smutný.

V dresu SK Přerov se v závodě představili Tomáš Kašpařík (muži B) a Vít Horčička (dorostenci). Kašpařík doběhl celkově třináctý a ve své kategorii čtvrtý, když trať dlouhou 14,8 km zvládl za 1:04,39 hod. Horčička (na ilustrační fotografii) startoval na poloviční trati jako jediný dorostenec, ale jeho čas je více než dobrý - 28:25 min. Navíc si připsal cenný skalp domácí velezkušené běžkyně Petry Kamínkové, kterou porazil o rovné dvě minuty. Závodu se zúčastnilo celkem 120 běžců. Výsledky jsou ke stažení v příloze.

Nepřehlédněte

           

 

     

 

 pokyny k odjezdum

 

 Dres na cestách

© 2010-2024 Atletika SK Přerov. Všechna práva vyhrazena.