Čeká nás víkend ve znamení MČR juniorů a dorostu

Mistrovství ČR juniorů, juniorek, dorostenců a dorostenek se koná už o víkendu 20.-21. února v Praze na Stromovce. Po úspěchu z minulého týdne, kdy Adéla Balůsková obsadila páté místo v pětiboji mezi ženami, se na mládežnický šampionát chystají další čtyři atleti a atletky z SK Přerov. Ve světle modrém dresu se představí Rostislav Mališka, Daniel Pátek, Barbora Zatloukalová a Veronika Čejnová.

Nejvýše je v letošních republikových tabulkách postavená koulařka Barbora Zatloukalová. Na druhé místo v republice ji vynesl skvělý výkon 12,60 m, kterým zlepšila přerovský rekord v juniorkách i ženách. Barča byla loni na halovém MČR čtvrtá a na dráze dokonce druhá a určitě by na tyto úspěchy ráda navázala tou nejcennější medailí. Ve vrhačském kruhu se Barča představí v neděli od 10,45 hodin.

Na finále v běhu na 60 m př. určitě pomýšlí Rostislav Mališka, prvním rokem junior. A má také proč - v letošních tabulkách je sedmý, rovněž v novém přerovském rekordu 8,31 s! V loňském roce získal Rosťa ještě jako dorostenec bronzovou medaili. Rozběhy na 60 m př. odstartují v sobotu od 10,45 hodin, finále se poběží o rovné dvě hodiny později.

V kategorii juniorů se představí také výškař Daniel Pátek, kterého na šampionát posunul vyrovnaný osobák z nedávného Mistrovství Moravy a Slezska, kde skočil 188 cm. Stejně jako Rosťa je i Dan prvním rokem junior. V loňské sezóně startoval na venkovním šampionátu rovněž ve skoku vysokém, kde výkonem 181 cm obsadil dělené sedmé místo. Výška juniorů je na programu v neděli od 11,30 hodin.

Do Prahy se probojovala také jedna dorostenka, a sice Veronika Čejnová, která navíc nastoupí rovnou ve dvou disciplínách - uvidíme ji jak v úvodní disciplíně celého šampionátu běhu na 60 m př., tak ve skoku vysokém. Ambice má Verča hlavně ve výšce, ve které se loni stala žákovskou mistryní republiky. Letos má skočeno 165 cm, za což jí patří průběžní osmé místo v republice. Loni ale vystoupala až nad 170 cm a doufejme, že se jí na nadcházejícím MČR podaří tento výkon zopakovat. Výška dorostenek je na programu v sobotu ve 14,15 hodin. Z třiadvacátého místa v ČR se nominovala také do rozběhů na 60 m př., kde má velmi vyrovnanou výkonnost - kromě prvního závodu se v dalších čtyřech startech její časy lišily maximálně o 6 setin. Nejlépe přitom běžela na konci ledna v Olomouci (9,32 s). V rozběhu se Verča představí v sobotu v 10:00 hodin.

HMCR mladez 2016

Kvarteto našich reprezentantů na halovém MČR 2016.

V technických disciplínách bude startovat vždy 16 závodníků, v soutěžích na dráze 24. Kromě výše uvedených atletů byli na MČR přihlášení další čtyři, ale bohužel se do tohoto úzkého výběru už nevešli. Jedná se o Vojtěcha Rakušana (dálka junioři), Víta Horčičku (3000 m dorostenci), Annu Špačkovou (400 m juniorky) a Zuzanu Růžičkovou (3000 m dorostenky). Kromě překážek plánoval běžet ještě dvoustovku Rostislav Mališka, ale ani ten bohužel neprošel sítem uchazečů.

Nepřehlédněte

           

 

     

 

 pokyny k odjezdum

 

 Dres na cestách

© 2010-2024 Atletika SK Přerov. Všechna práva vyhrazena.