Pětice přerovských atletů míří na MČR mužů a žen!

Nebývale početná výprava přerovských atletů míří na halové Mistrovství ČR mužů a žen, které hostí o posledním únorovém víkendu Ostrava. Mezi vybrané závodníky se svými letošními výkony probojovali Lukáš Lehocký, Martin Ligocki, Adéla Balůsková, Helena Tomková a Barbora Zatloukalová. Startovat by měla také štafeta mužů na 4x200 m.

S českou sprinterskou elitou poměří v běhu na 60 m síly Lukáš Lehocký. Lukáš má letos hned dvakrát zaběhnutý čas 7,21 s, jeho osobní rekord z roku 2009 je však ještě o mnoho lepší (7,02 s). Rozběhy jsou na programu v sobotu od 15,30 hod. Ambice startovat měl také v běhu na 200 m, zde se ale mezi vybraných 24 závodníků nevešel.

V disciplíně 60 m př. se v sobotu v 16,35 hod představí Martin Ligocki. Jeho letošní nejlepší výkon je 9,24 s. Mezi překážkáři, resp. překážkářkami budeme mít ještě další dvě zástupkyně - Helena Tomková jistě bude usilovat o finále, v letošních republikových tabulkách jí totiž zatím patří 11. místo za výkon 8,86 s. Její vlastní přerovský rekord z loňského února je ještě o kousek lepší - 8,69 s. Sekundovat jí bude Adéla Balůsková, která si před dvěma týdny na šmapionátu vícebojařů vylepšila osobní rekord v této disciplíně na 9,34 s. Rozběhy žen můžete sledovat v sobotu od 16,10 hod.

DSCN2681

Adéla Balůsková (druhá zprava) a Helena Tomková (třetí zprava) - ilustrační fotografie.

Tomkovou uvidíme také v dálce. Letos dolétla až na metu 561 cm a vylepšila přerovský rekord. O jeho další vylepšení se bude snažit v neděli od 16,05 hod.

V soutěži koulařek se v sobotu od 13,05 hodin představí Barbora Zatloukalová. Minulý víkend Barbora obsadila sedmé místo na juniorském šampionátu a byť se jedná o skvělé umístění, tak se svým výkonem 12,08 m nemohla být příliš spokojená. Technicky se jí nedařilo a na tomto mistrovství bude mít další šanci navázat na své parádní výkony z ledna, kdy vytvořila také nový přerovský rekord 12,60 m.

V samotném závěru šampionátu uvidíme také štafety na 4x200 m a nebude mezi nimi chybět ani ta přerovská. Kvarteto Lukáš Lehocký-Rostislav Mališka-Jakub Maťa-David Drštička se vydá na čtyři okruhy v neděli v 17,40 hod. S jakými štafetami poměří síly zatím není známo.

V technických disciplínách bude startovat vždy 16 závodníků, v soutěžích na dráze 24.

Nepřehlédněte

           

 

     

 

 pokyny k odjezdum

 

 Dres na cestách

© 2010-2024 Atletika SK Přerov. Všechna práva vyhrazena.