Zima, déšť i kilometry - s tím vším se prali běžci v sobotu v Hranicích

V sobotu 9. dubna se v Hranicích postavili běžci na start 49. ročníku Běhu vítězství, 45. ročníku Hranické dvacítky a 2. ročníku Hranické desítky. "I přes psí počasí se závodů zúčastnilo celkem 303 běžců, z toho 201 Běhu vítězství, 67 Hranické dvacítky a 35 Hranické desítky. Snad jsme si počasí vybrali na několik (desítek) let dopředu. Děkujeme tedy všem, kteří se nezalekli a přijeli," řekla Klára Úlehlová z pořadatelského oddílu.

Teploty okolo 5°C a déšť - i s tím se museli poprat všichni startující. Odvahu bojovat za každých podmínek v sobě našli také tři běžci SK Přerov - Matěj Dedek, Jonatan Kouba a Tomáš Kašpařík.

Matěj Dedek (na fotografii uprostřed) patřil vůbec k nejmladším závodníkům celého startovního pole. Vidět jsme jej mohli na trati 200 m v kategorii nejmladších hochů (ročníky 2009 a 2010). Sportovní geny po rodičích nezapřel a s přehledem zvítězil v čase 38 sekund. Druhého Tobiase Andersena (SKIBI Akademie Valašské Meziříčí) za sebou nechal o 2 vteřiny.

Také Jonatan Kouba se závodů zúčastňuje pravidelně a předvádí skvělé výkony. Startoval v kategorii přípravky (roč. 2007 a 2008) na třísetmetrové trati. Doběh chlapců do cíle byl velmi těsný, chlapci na devátém i desátém místě proběhli cílem ve shodném čase 1:01 min. Náš běžec byl bohužel o fous pomalejší a bral 10. místo.

Na nejdelší distanci, dvacítce, startoval zkušený závodník Tomáš Kašpařík (muži B, 40-49 let), který do cíle doběhl jako jedenáctý v čase 1:26,26 min. V celkovém pořadí mezi muži obsadil 21. pozici.

 

Kompletní výsledky jsou ke stažení v příloze

Nepřehlédněte

           

 

     

 

 pokyny k odjezdum

 

 Dres na cestách

© 2010-2024 Atletika SK Přerov. Všechna práva vyhrazena.