Vytrvalec Kašpařík běžel tři závody ve třech dnech!

Intenzivní závodní víkend má za sebou Tomáš Kašpařík. Ten se představil nejprve v pátek 10. června na Zámecké pětce v Holešově, v sobotu na Agrofert Runu v Napajedlech a do třetice v neděli na krosu v Poličné nedaleko Valašského Meziříčí.

V pátek se mu dařilo, když na vteřinu přesně zopakoval svůj loňský čas a také díky absenci několika favoritů doběhl na třetím místě v kategorii B. Celkově se umístil na třinácté pozici v čase 18:50 min. Výsledky tohoto závodu jsou k nahlédnutí zde.

"V sobotu byla trať náročná s převýšením 154 m a hodně záleželo na zařazení se na pěšině ve stoupání v lese, kde se nedalo moc předbíhat, což se mi ideálně nepodařilo," ohodnotil svůj výkon Kašpařík. Trať měřila 10 km, Tomáš ji zvládl za 40:50 minut a umístil se na páté pozici za dalším přerovským běžcem Pavlem Horným. Kategorii vyhrál rovněž přerovský běžec, který ale hájí barvy AK Kroměříž, Tomáš Blaha (35:24 min). Ten dokonce vystoupal na stupně vítězů ještě jednou - v absolutním pořadí mužů byl třetí nejrychlejší. Kompletní výsledky závodu jsou ke stažení v příloze.

Na Poličenském krosu zpestřeném překážkami (viz fotografie) byla kategorie B podle slov běžce "našlapaná", Tomáš se však prosadil i zde a doběhl stejně jako v sobotu na pátém místě. Deset kilometrů zvládl za 47:09 minut. "Byl tam krátký prudký kopec a ještě nějaké menší terénní vložky, ale i tak to muselo být delší než 10 km, když ani vítěz nezaběhl pod 40 minut, to jsme se shodli všichni. Ale jinak to byl pěkný závod po pestré trati s domáckou atmosférou," ohodnotil kros přerovský běžec. Kompletní výsledky závodu jsou ke stažení v příloze.

A co Tomáše Kašpaříka vedlo k tomu, aby si naložil porci hned tří závodů ve třech dnech? "Závody mi tak nějak padly do noty, Holešov se mi celkem líbil už loni. Vím ale, že to není ideální, důležitější je trénink, který teď v létě odbývám. Nohy mě trochu bolely, ale jinak je to dobré, jezdil jsem i na kole, např. z nedělního závodu domů…"

Nepřehlédněte

           

 

     

 

 pokyny k odjezdum

 

 Dres na cestách

© 2010-2024 Atletika SK Přerov. Všechna práva vyhrazena.