Na Gigant do Třince míří 7 atletů SK Přerov

Mistrovství České republiky juniorů, juniorek, dorostenců a dorostenek, kterému se už klasicky přezdívá jako Gigant, hostí o tomto víkendu Třinec. Z našeho oddílu se nominovalo 7 mladých atletů a atletek, kteří budou zápolit o co nejvyšší umístění a co nejlepší výkony celkem v devíti disciplínách.

Podle postavení v průběžných republikových tabulkách má největší šance na zisk medaile juniorka Barbora Zatloukalová. Ta před dvěma týdny v Hodoníně vytvořila nový přerovský rekord ve vrhu koulí jak mezi juniorkami tak mezi ženami a výkonem 12,82 m zatím drží třetí místo v ČR. Startovat bude také v disku, kde je s výkonem 33,36 m (osobní rekord) čtrnáctá. Na její vystoupení si však budeme muset počkat - půjde na řadu až jako poslední ze všech přerovských závodníků - disk juniorek je na pořadu v neděli od 10:50 a disk od 13:30.

Barbora Zatloukalová na letošním halovém MČR juniorek, kde se umístila na sedmé příčce.

S vysokými cíli zajisté pojede do Třince také junior Rostislav Mališka. Ten pro změnu nastoupí hned jako první z přerovských závodníků, a to v sobotu ve 12:15 v rozběhu na 110 m př. V tabulkách je zatím osmý díky osobnímu rekordu 14,86 s. Finále se běží téhož dne ve 14:00.

Nabitý program bude mít dorostenec David Drštička. Nejprve jej uvidíme v sobotu hodinu po poledni v rozběhu na 100 m a přesně o tři hodiny později v rozběhu na 300 m př. V obou disciplínách drží David patnácté místo v republice - stovku letos běžel nejrychleji za 11,29 s a dlouhé překážky za 40,21 s. Oba časy jsou zároveň jeho osobními rekordy. Případné finále na 100 m se běží v sobotu ve 14:30 a finále na 300 m př. v neděli ve 12:10.

Ve výškařském sektoru se představí hned dva naši zástupci. Nejprve to bude dorostenka Veronika Čejnová v sobotu od 12:30 a poté junior Daniel Pátek o čtyři hodiny později. Čejnová má letos skočeno nejvíce 163 cm, avšak umí i více - loni přesně před rokem skočila v Olomouci svůj osobní a zároveň absolutní přerovský rekord 170 cm. Věřme, že se jí v Třinci podaří na loňskou výkonnost navázat. V tabulkách dorostenek je zatím jedenáctá.

Fazonu má letos Daniel Pátek, když opět posunul přerovský rekord, a to až na 191 cm. Za tento výkon mu patří 12. místo v ČR, nicméně kromě první šestice je výkonnost všech borců poměrně vyrovnaná a bude tak rozhodovat každá výška skočená napoprvé.

Třetí do party skokanů je dálkař Vojtěch Rakušan. Tohoto juniora uvidíme v sektoru v sobotu od 14:30. Letos si vylepšil osobní rekord na 664 cm, za což mu patří 13. místo v tabulkách. Na lize ve Vyškově doskočil dokonce do vzdálenosti 677 cm, ale za nepovolené podpory větru (+ 2,5 m/s).

Mezi kladivářkami se představí ještě dorostenka Kateřina Bubíková, a to v sobotu od 12:30. Ta letos posunula své hranice až na 36,03 m a v tabulkách je na 23. pozici.

Držte našim atletům pěsti!

Propozice
Výsledky (budou průběžně aktualizovány)

Nepřehlédněte

           

 

     

 

 pokyny k odjezdum

 

 Dres na cestách

© 2010-2024 Atletika SK Přerov. Všechna práva vyhrazena.