Akademičky: Chtěli jste medaile, tak my vám je vezeme!

Akademické mistrovství ČR v atletice hostily v úterý 28. června Pardubice. Za Univerzitu Palackého startovaly také dvě přerovské atletky Adéla Balůsková a Helena Tomková. Oběma se ve východních Čechách dařilo a naplnily očekávání svých fanoušků - obě získaly po jedné zlaté medaili v individuálních závodech a k tomu ještě zlato a stříbro se štafetami.

V běhu na 100 m př. se blýskla Helena Tomková skvělým časem 13,89 s, kterým jen o dvě setiny zaostala za svým letošním nejlepším výkonem. Navíc byla jediná, kdo prolomil hranici 14 sekund. Na pátém místě se ve skvělém osobním rekordu umístila Adéla Balůsková - ta své maximum stáhla z 15,40 s o dvě desetiny až na 15,17 s! Podpora větru byla doslova nulová.

Běh na 100 m př. - zcela vpravo Adéla Balůsková.

 

Radost Balůskové udělala také výška, kde překonala 160 cm a zajistila si suverénní vítězství. Ostatní soupeřky končily, když ona začínala, a zaostaly za ní o 15 i více centimetrů.

Velice kvalitně obsazená byla dálka. V ní se představila Tomková a zapsala výtečných 571 cm. Za svým vlastním přerovským rekordem zaostala pouze o 8 cm a brala páté místo. Vítězná Anna Švecová skočila 624 cm!

Rychle se běželo také na trati 400 m př., kde vítězná Holleyová pokořila hranici jedné minuty. Čtvrtý nejlepší čas své kariéry zaběhla Balůsková a v Pardubicích obsadila šesté místo (67,94 s).

Obě naše děvčata startovala také ve štafetách. Na té krátké kvarteto z UP Olomouc triumfovalo v čase 48,54 s, když za sebou druhou Univerzitu Karlovu nechalo o vteřinu a půl. Startovaly Andrea Holleyová, Helena Tomková, Adéla Balůsková a Adéla Dubová.

Štafeta na 4x100 m se zlatými medailemi na krku. Zleva: Petra Vašinová zastupující Andreu Holleyovou, Helena Tomková, Adéla Dubová a Adéla Balůsková.

 

V obdobném složení nastoupila děvčata také na 4x400 m - startovala Helena Tomková, na druhém úseku běžela Adéla Balůsková, na třetím Petra Vašinová a kolík do cíle donesla Andrea Holleyová. Ač děvčata v celém závodě šlapala na paty kvartetu z Masarykovy univerzity, nakonec v cíli zaostala o 3,5 vteřiny a brala druhé místo. Cílový čas byl 4:13,57 min.

Kompletní výsledky zde
Fotogalerie zde

Nepřehlédněte

           

 

     

 

 pokyny k odjezdum

 

 Dres na cestách

© 2010-2024 Atletika SK Přerov. Všechna práva vyhrazena.