Obě družstva přípravek jsou letos bramborová

Bojovnost, týmový duch, slzy, zklamání, radost z každého byť jen maličkého zlepšení i lesk medailí - amplituda emocí na letošních krajských přeborech přípravek lítala nahoru a dolů jak na horské dráze. Už je však dobojováno a byť vše nakonec nedopadlo až tak dobře, jak jsme doufali, i tak máme důvod k radosti - obě družstva jsou nakonec čtvrtá z devíti celků Olomouckého kraje.

Ale mohlo to být ještě lepší. Ještě před posledním kolem naše děvčata živila naději na třetí místo, klíčové však bylo, co předvedou děvčata AK Olomouc, se kterými jsme měli shodně 13 hlavních bodů a k tomu 9,5 pomocných k dobru. Zatímco my jsme ale ve třetím kolem na soupisce postrádali několik opor (jak z děvčat, tak i mezi chlapci), Olomouc se na domácí půdě ukázala v plné síle a předvedla výkon, jaký snad nikdo nečekal. A my se mohli se třetím místem rozloučit...

V individuálních disciplínách ale naše žlutá trička vidět byla, a to dost. Skvěle se vyvedl disk, kde senzačně zvítězila Sandra Králíková výkonem rovnýcn 19 metrů. Jen o dvacet centimetrů za ní navíc zaostala Sofie Štajnarová a brala druhé místo! Také míček byl vydařený, byť bez medaile - jasně hovoří čtvrté místo Silvie Beňové (29,70 m), páté místo Gabriely Škrabalové (28,80 m) a šesté místo Štajnarové (28,60 m).

Naše diskařky na stupních vítězů - na druhém místě Sofie Štajnarová a na prvním Sandra Králíková.

Vyvedly se nám i štafety. Áčko si oproti předchozím dvěma kolům o příčku polepšilo a doběhlo čtvrté, navíc v čase o pouhých 7 setin horších než je jejich vlastní přerovský rekord z minulého kola. Kvarteto Silvie Beňová, Gabriela Škrabalová, Klára Indráková a Klára Chmelařová běželo 4x60 m za 37,72 s. Skvěle jim sekundovala také béčková štafeta - čas 38,20 s znamenal pro Sofii Štajnarovou, Terezu Novotnou, Sandru Králíkovou a Lucii Vykročilovou šesté místo. Céčko ve složení Barbora Železná, Sára Tomášková, Amálie Koláčková a Kristýna Gracová doběhlo na 18. místě (41,93 s).

Bohužel stejně jako na druhém tak ani na třetím kole se děvčatům nepodařila dálka tak dobře, jak by mohla. Bodovaly pouze na osmém místě Škrabalová (380 cm) a na sedmém místě Indráková. Ta se přitom na body dostala až ve třetím pokusu, když si o tolik vylepšila osobák, že tomu ani sama nemohla uvěřit (384 cm). To vše se navíc stalo chvíli po finiši v běhu na 600 m, kde byla osmá (2:11,91 min)!

Bodovala ještě Klára Chmelařová v překážkovém běhu, když obsadila dělené desáté místo (13,53 s). Kousek od bodů byla Tereza Novotná na třinácté pozici (13,65 s).

Na body v individuálních disciplínách bohužel nedosáhly Kristýna Gracová, Kateřina Hrazdirová, Amálie Koláčková, Karolína Koláčková, Sára Tomášková, Lucie Vykročilová ani Barbora Železná. Všechna čest Káji Koláčkové, která i přes zdravotní komplikace startovala alespoň v disciplínách, které jí její stav dovolil.

Družstvo chlapců se na závěrečném kole muselo o body poprat bez účasti dvou velkých opor - Josefa Němce a Marka Zdražila. Bodová ztráta byla znát především ve štafetách a v dálce. Áčková štafeta, na všech kolech běhající ve složení Samuel Punge, Vojtěch Karlík, Matěj Pěček a David Hastík, opět dosáhla na stupně vítězů a byla třetí (38,25 s). Po dvou druhých místech chtěli chlapci zaútočit i na první pozici, ale bohužel se museli spokojit "až" se třetím místem.

Bez účasti dvou výše uvedených borců bohužel nebodovala štafeta B, která byla na minulém kole čtvrtá. Tentokrát jsme brali až jedenácté místo v čase 41,38 s. Běželi Karel Zdražil, Ondřej Skácel, Filip Šenk a Matouš Ludva. Céčko bylo dvanácté a je třeba hochy pochválit - ve stejném složení si oproti minulému kolu polepšili z času 42,16 na 41,53 s. Zásluhu mají Jan Dýmal, Dalibor Nezhyba, Ondřej Konečný a Lukáš Hanzelka.

V individuálních disciplínách jsme tentokrát získali pouze jednu medaili, a to zásluhou Davida Hastíka. V dálce si opět posunul osobní rekord na 412 cm a bral druhé místo. Nedařilo se mu v běhu na 800 m - většinu trati jej píchalo v boku a tak zůstal hluboko pod svými možnostmi. I tak ale dosáhl na body a za výkon 2:58,89 min bral osmé místo. David má navíc teprve 10 let a bude tedy v soutěži přípravek startovat ještě příští rok!

David Hastík v běhu na 800 m.

Na všem zlém je ale i něco dobrého - posloužil alespoň jako vynikající vodič dalšímu z našich běžců Samuelu Pungemu. Ten finišoval o čivaví chloupek za ním na devátém místě (2:58,89 min). O stejný chlup body unikly Vojtěchu Karlíkovi, když byl jedenáctý (3:02,29 min).

Punge bodoval ještě dvěma body v dálce (377 cm). Desátý v hodu míčkem byl Filip Šenk (32,40 m). Těsně body unikly Matěji Pěčkovi v dálce (367 cm / 11. místo) a Janu Dýmalovi v disku (14,00 m / 12. místo).

Na body bohužel nedosáhli Lukáš Hanzelka, Ondřej Konečný, Jonatan Kouba, Matouš Ludva, Jonáš Motyka, Dalibor Nezhyba, Ondřej Skácel ani Karel Zdražil.

Obě družstva přípravek po závěrečném kole v Olomouci. Horní řada zleva: trenérka Koutňa, Klára Indráková, Lucie Vykročilová, Kateřina Hrazdirová, Filip Šenk, Lukáš Hanzelka, Sofie Štajnarová, Gabriela Škrabalová, Karel Zdražil. Prostřední řada zleva: Tereza Novotná, Barbora Železná, Sára Tomášková, Samuel Punge, Matěj Pěček, David Hastík, Sandra Králíková, Matouš Ludva, Ondřej Konečný, Kristýna Gracová, Karolína Koláčková, Klára Chmelařová, trenérka Naty. Spodní řada zleva: Ondřej Skácel, Jonatan Kouba, Vojtěch Karlík, Jonáš Motyka, Jan Dýmal, Dalibor Nezhyba a Silvie Beňová.

 

Kompletní výsledky 3. kola naleznete zde
Fotogalerie zde

Oficiální tabulky krajského přeboru družstev přípravek po 3. kole:

Nepřehlédněte

           

 

     

 

 pokyny k odjezdum

 

 Dres na cestách

© 2010-2024 Atletika SK Přerov. Všechna práva vyhrazena.