Žactvo míří na Mistrovství ČR do Jablonce

Už za pár hodin odstartuje v Jablonci nad Nisou Mistrovství ČR žáků a žákyň. Jablonecká dráha bude hostit nejvyšší domácí soutěž žactva po celý víkend - a během těchto dvou dní uvidíme přerovský dres hned v pěti disciplínách. Svými letošními výkony se na šampionát nominovali David Bajer, Adam Bubík a Jonáš Kolomazník.

Nevídané zastoupení bude mít SK Přerov mezi vrhači - naši atleti se totiž představí ve všech čtyřech vrhačských disciplínách a rozhodně nebudou bez šancí na pěkná umístění. Hned v úvodu šampionátu, v sobotu v pravé poledne, nastoupí mezi kladiváři Adam Bubík. Ten letos v červnu vytvořil žákovský přerovský rekord hodem dlouhým 37,00 m a za tento výkon mu patří průběžné 11. místo v republikových tabulkách.

Adam Bubík to umí s koulí i s kladivem.

Ještě lépe na tom ale je v kouli, kde mu patří sedmá příčka. Navíc to vypadá, že je v této disciplíně ve formě - v neděli 11. září Adam totiž výrazně vylepšil svůj vlastní přerovský rekord až na 14,20 m! V koulařském sektoru jej uvidíme v neděli od 11:50 hod.

Náročná sobota čeká věkem stále ještě mladšího žáka Jonáše Kolomazníka. Nejprve zaklekne do bloků ve 13:30 a kromě soupeřů jej čeká zdolání sta metrů s 10 překážkami. Ač bude ve startovním poli nejmladší, tak by neměl být rozhodně nejpomalejší - nominoval se totiž ze 16. místa časem 14,29 s. Startuje celkem 24 překážkářů. Případné finále by Jonáše čekalo v sobotu v 15:00 hod.

Jonáš Kolomazník na letošním MČR ve vícebojích (zdroj: Denisa Kisialová)

K parádním Jonášovým disciplínám patří také hod diskem, ve kterém se představí rovněž v sobotu od 14:30 hod. Velehodem z minulého týdne se posunul na sedmé místo republikových tabulek a zároveň vylepšil svůj vlastní přerovský rekord mladších žáků a překonal rekord starších žáků. A jeho osobák? 43,98 m.

Oštěpař David Bajer se dostane na řadu v neděli v 10:30 hod. Také on se může letos pochlubit osobákem, který mu vynesl 10. místo v národních tabulkách. Jeho nejlepší výkon má hodnotu 46,11 m. V historii Přerova se jedná o sedmý nejlepší výkon.

Průběžné výsledky můžete sledovat zde.

Držíme našim žákům pěsti!

Nepřehlédněte

           

 

     

 

 pokyny k odjezdum

 

 Dres na cestách

© 2010-2024 Atletika SK Přerov. Všechna práva vyhrazena.