Jonáš Kolomazník se na MČR blýskl šestým místem!

O tomto víkendu hostí jablonecká dráha Mistrovství ČR žactva na dráze. Svými letošními výkony se na tento šampionát nominovali také tři přerovští chlapci - David Bajer, Adam Bubík a Jonáš Kolomazník. Jak se jim v sobotu dařilo?

Jako první se představil Adam Bubík mezi kladiváři. Do závodu vstupoval jako držitel přerovského rekordu (37,00 m) a jako jedenáctý žák letošních tabulek. Bohužel se mu ale podařilo úspěšně zapsat pouze první pokus, který měl délku 35,03 m. Další dva pokusy už se neměřily. Adam tak na národním mistrovství obsadí 12. místo.

Hned ve dvou disciplínách se ukázal Jonáš Kolomazník - nejprve v rozběhu na 100 m př. a poté o hodinu později v disku. Na překážkách předvedl velmi solidní výkon, když strčil do kapsy i mnohé o dva roky starší soupeře a zůstal pouhé čtyři setiny za svým osobním rekordem (14,33 s). Celkově obsadí 13. místo.

Napínavá byla soutěž v disku. Po dvou pokusech držel Jonáš osmé místo výkonem 36,91 m, ale finále neměl ještě jisté, neboť tři favorité neměli ani jeden zdařený pokus. Během třetích pokusů tak musel zabojovat a podařilo se - zlepšením na 38,63 m se posunul na šesté místo a zajistil si finále. V něm se mu v páté sérii podařilo ještě jedno zlepšení na 40,42 m, ale na umístění už to nic nezměnilo. Jonáš si tak z Jablonce odveze krásné 6. místo.

Naši žáci v Jablonci. Zleva David Bajer, Adam Bubík a Jonáš Kolomazník.

Možnost vylepšit zatím nejlepší přerovské umístění bude mít zítra ještě Adam Bubík v kouli a David Bajer v oštěpu. Držte našim borcům pěsti!

Průběžné výsledky můžete sledovat zde.

Nepřehlédněte

           

 

     

 

 pokyny k odjezdum

 

 Dres na cestách

© 2010-2024 Atletika SK Přerov. Všechna práva vyhrazena.