V koulařském pětiboji byli nejúspěšnější Zatloukalová a Klvaňa jr.

Tradiční a zároveň netradiční koulařský pětiboj uspořádal SK Přerov v pátek 7. října na domácím stadionu. Tradiční proto, že jej v našem oddíle s oblibou pořádáme, netradiční proto, že jinde než u nás je zřídkakdy k vidění. V závodě se postupně vrhá koulí o hmotnosti 3, 4, 5, 6 a 7,26 kg. Součet nejlepších výkonů od každé hmotnosti dá výsledný výkon. Letos se na startu sešlo celkem 11 závodníků - osm mužů a tři ženy.

Mezi ženami si nejlépe vedla juniorka Barbora Zatloukalová s výsledným výkonem 47,13 m. Připomeňme si, že Barbora se skvěle předvedla v loňském roce, když se usadila na čele historických tabulek Přerova - jako první a zatím jediná žena totiž překonala hranici 50 metrů, a to rovnou o 220 cm. O druhé místo letos svedly souboj Bubíkovy - úspěšnější nakonec byla maminka Stanislava se součtem vrhů 41,51 m, její dcera Kateřina na ni v závěru lehce zaostala a brala tak třetí místo (40,14 m).

Barbora Zatloukalová na letošním Mistrovství ČR do 22 let (zdroj: Denisa Kisialová)

V soutěži mužů zvítězil junior Václav Klvaňa, když atakoval šedesátimetrovou hranici. Nakonec mu na ni přeci jen něco chybělo, i tak ale s přehledem zvítězil (59,43 m). V historických tabulkách se tímto výkonem posunul na čtvrté místo a o šest centimetrů překonal doposud nejlepší výkon svého otce. Druhé místo bral Adam Bubík výkonem 57,10 m. I on prokázal zlepšení a posunul se na osmé místo tabulek. Třetí místo obsadila legenda přerovské atletiky Aleš Říhošek (55,76 m).

Kompletní výsledky i aktualizované historické tabulky jsou ke stažení v příloze.

Nepřehlédněte

           

 

     

 

 pokyny k odjezdum

 

 Dres na cestách

© 2010-2024 Atletika SK Přerov. Všechna práva vyhrazena.