Kašpaříkův náročný běžecký týden - tři závody, třikrát na bedně!

Minulý týden byl z pohledu přerovského běžce Tomáš Kašpaříka náročný. Absolvoval totiž hned tři běžecké závody, navíc během pouhých čtyř dnů! Ve všech se ale dokázal udržet na špici závodu a co víc, ve své kategorii B dvakrát zvítězil a jednou bral druhé místo.

Nejprve se představil v úterý 18. října v Olomouci na Podzimním neředínském krosu. Závod se běžel jako 14. v seriálu Olomoucké běžecké ligy a měřil 6,8 km. Kašpařík v něm byl pátý nejrychlejší (26:26 min) a v kat. B obsadil druhé místo.

O den později startoval v Novém Malíně na Malínské osmičce. Závod měřil necelých osm kilometrů - 7970 m. V kategorii B zde Kašpařík obsadil první místo a celkově doběhl devátý (30:17 min). Závod se běžel jako 23. a zároveň předposlední v seriálu Chlapáckého běhu. Na obou těchto závodech si nás běžec navíc vylepšil své časy z předchozích ročníků.

Tomáš Kašpařík bral v závodu Malínská osmička první místo.

Kašpaříkův závodní týden vyvrcholil v pátek 21. října v Olbramicích, kde pokračovala Olomoucká běžecká liga dalším závodem. Tentokrát se jednalo o 5,8 km dlouhý běh do vrchu. Závod byl sice poznamenán slabší účastí, nicméně to neupírá na kvalitě výkonu ani náskoku v cíli našeho běžce, kde doběhl první s náskokem dvou minut! Svůj čas stlačil těsně pod 25 minut (24:57 min) a zvítězil jak ve své kategorii, tak v celkovém pořadí!

Olomoucká běžecká liga tímto závodem uzavřela první tři čtvrtiny seriálu a do konce zbývá posledních 5 závodů. Tomáš Kašpařík ve své kategorii drží první místo a v celkovém pořadí je druhý, když ztrácí pouhých 49 bodů na vedoucího Radka Poláka (Short Bike Olomouc). Průběžné pořadí naleznete zde.

Chlapáckého běhu se náš běžec zúčastňuje pouze občasně a v konečném pořadí seriálu mu patří 60. místo hned za nestorem šumperského běhání Jaroslavem Ženčákem, který má ovšem o závod méně. Na konečné pořadí tohoto seriálu se můžete podívat zde.

Kompletní výsledky všech závodů jsou ke stažení v příloze.

Nepřehlédněte

           

 

     

 

 pokyny k odjezdum

 

 Dres na cestách

© 2010-2024 Atletika SK Přerov. Všechna práva vyhrazena.