Velká cena vytrvalců v sobotu odstartovala Zimním během přes Kosíř

Velká cena vytrvalců Olomouckého kraje 2017 odstartovala hned první lednovou sobotu v Lázních Slatinice na tradičním Zimním běhu přes Kosíř. Podmínky 38. ročníku závodu byly pro běh vskutku náročné - velký mráz, na trati sníh a místy led. Ani to ale neodradilo čtyři běžce SK Přerov od účasti.

Nejvýše se umístil Vít Horčička na osmém místě. V kategorii A pak stačil na výborné šesté místo, když desetikilometrovou trať zvládl za 42:32 minut. V téže kategorii doběhl na 49. pozici Michal Jančík (98. celkově) v čase 56:52 minut.

V kategorii B se skvěle prezentovali Aleš Dedek a Tomáš Kašpařík. Kašpařík závod rozběhl lépe, ale v seběhu se před něj dostal Dedek a takto už vydrželo pořadí až do cíle. V "béčku" obsadil Dedek čtvrté místo (43:28 min) a celkově byl jedenáctý. Kašpařík doběhl na čtrnácté pozici a v kat. B bral páté místo (44:11 min).

Tomáš Kašpařík vede skupinku běžců v závodě Zimné běh přes Kosíř.

Kompletní výsledky jsou ke stažení v příloze.
Reportáž Zdeňka Smutného na webu bezvabeh.cz čtěte zde.

Letos poprvé zavítá Velká cena vytrvalců Olomouckého kraje do Přerova také v lednu. Třetí závod tohoto seriálu uspořádá SK Přerov společně s Best4Run a ponese název Ledňáček s Best4Run. Běžci se sejdou v sobotu 21. ledna na přerovské rokli. Nebojte se ale, tento závod zvládne opravdu každý - jeho trať totiž vede přes pole a lesy v okolí rokle - podíváte se do Čekyně, Lhotky nebo i k lomu a na Školní kopec. Kdo se navíc přihlásí do 19. ledna a zaplatí předem, bude startovat za zvýhodněné startovné. Více o tomto závodu zde. Těšíme se na vás!

Nepřehlédněte

           

 

     

 

 pokyny k odjezdum

 

 Dres na cestách

© 2010-2024 Atletika SK Přerov. Všechna práva vyhrazena.