Na Mistrovství ČR dorostu a juniorů se nikdo do finále nedostal, maximem je tak 11. místo Čejnové a Dvorské

O uplynulém víkendu se v Ostravě uskutečnilo Halové Mistrovství České republiky dorostu a juniorů. Čtyřnásobné zastoupení zde měl i atletický oddíl SK Přerov - naši atleti ale bohužel nenavázali na loňské úspěchy a z Ostravy odjeli bez finálové účasti. Nejvýše se umístily dorostenky Veronika Čejnová a Nikola Dvorská, když obě braly ve své disciplíně jedenácté místo.

Jako první šel do akce dorostenec David Drštička, který startoval v běhu na 60 m. Do závodu vstupoval s osobním rekordem 7,25 s, který si vytvořil v letošní sezóně. V Ostravě tento čas bohužel nezopakoval a za výkon 7,32 s bral patnácté místo.

Ve stejné disciplíně se představil také junior Rostislav Mališka. Jeho letošním nejlepším výkonem je čas 7,32 s, za kterým v Ostravě zaostal o pouhé dvě setiny. Jeho výkon mu přinesl 16. místo.

V sobotu startovala také dorostenka Veronika Čejnová ve skoku vysokém. Soutěží postupovala hladce, když nemusela na žádné z výšek opravovat - na poprvé tak zvládla 150, 155, 159 i 162 cm. Zádrhel přišel až na výšce 165 cm, kterou už se Veronice pokořit nepodařilo. V soutěži tak obsadila dělené jedenácté místo za výkon 162 cm, kterým si o jeden centimetr vylepšila své sezónní maximum.

Reprezentanti SK Přerov na halovém Mistrovství ČR dorostu a juniorů v Ostravě. Zleva: Rostislav Mališka, Veronika Čejnová, David Drštička a Nikola Dvorská.

 

Devátá v národních tabulkách byla před zahájením soutěže trojskokanek dorostenka Nikola Dvorská. Toto postavení si zajistila výkonem 10,83 m na začátku ledna na Otevřených přeborech Moravskoslezského kraje. Soutěž zahájila skokem dlouhým 10,62 m a o centimetr více skočila ve třetí sérii. Druhý skok se neměřil. Od bran finále Nikolu dělilo 26 cm. Výkonem 10,62 m obsadila konečné jedenácté místo.

Již o tomto víkendu se v pražské Stromovce koná národní mistrovství mužů a žen, kde by měla naše barvy hájit Helena Tomková v běhu na 60 m překážek.

Kompletní výsledky zde

Nepřehlédněte

           

 

     

 

 pokyny k odjezdum

 

 Dres na cestách

© 2010-2024 Atletika SK Přerov. Všechna práva vyhrazena.