Kolomazník a Skřeček míří na MČR žactva do Prahy

O prvním březnovém víkendu hostí pražská Stromovka Halové Mistrovství ČR žactva. Barvy SK Přerov budou reprezentovat Jonáš Kolomazník a David Skřeček. Oba dva se představí v běhu na 60 m př., druhou disciplínu však mají odlišnou - Jonáš bude bojovat ve vrhu koulí, David ve skoku do dálky.

Na překážkách se představí hned v úvodu šampionátu - do startovních bloků zakleknou v sobotu ve 14:20 hodin. O něco lépe je na tom podle letošních průběžných tabulek Jonáš Kolomazník, kterému patří páté místo za čas 8,64 s. David Skřeček je za výkon 8,83 s desátý. Oba dva si tyto osobní rekordy zaběhli minulý týden na krajských přeborech v Olomouci. Do karet jim hraje i to, že hned tři borci z první desítky tabulek na šampionátu startovat nebudou - třetí Tomáš Kratochvíl, šestý David Ježek ani sedmý Jakub Petrjanoš. Pokud hoši tyto výkony potvrdí a postoupí do finále, poběží o cenné kovy v sobotu v 16:15 hodin.

Ve svých druhých disciplínách se představí v neděli. Nejprve vstoupí do boje Jonáš Kolomazník - závod koulařů začíná v 10:00 hodin. Také v této disciplíně patří Jonáš k favoritům. Svým letošním osobním rekordem 13,09 m drží v tabulkách páté místo, nicméně jeho ztráta na pomyslné stupně vítězů je minimální - třetí Samuel Lawson z Olomouce v této disciplíně startovat nabude a na čtvrtého Lukáše Macuru schází Jonášovi jen 8 cm. Jonáš také uzavírá pětici závodníků, která se jako jediná letos dostala přes 13 metrů.

O půl hodiny později, tedy v neděli v 10:30, se rozeběhne také soutěž ve skoku do dálky. David Skřeček se v této disciplíně blýskl minulý týden vylepšením svého vlastního přerovského rekordu, který přiblížil doslova na dohled šesti metrům - k vysněnému výkonu mu chybí už jen 2 centimetry. Skokem na 598 cm se navíc posunul na sedmé místo průběžných tabulek, šestice dálkařů před ním má ale skočeno více než 6 metrů. Stejně jako v jiných disciplínách, tak ani zde nebudou startovat všichni z těch nejlepších dálkařů - tuto disciplínu vynechávají čtvrtý Michael Höfner a pátý Viktor Pálka.

Nepřehlédněte

           

 

     

 

 pokyny k odjezdum

 

 Dres na cestách

© 2010-2024 Atletika SK Přerov. Všechna práva vyhrazena.