Kašpařík dvakrát na stupních vítězů

V sobotu 6. května pokračovala Velká cena vytrvalců Olomouckého kraje závodem v Čehovicích na 10 000 metrů. Trať vedla okolím Čehovic po rovinatých polních cestách. Závodníky nejvíce prověřilo strmé stoupání na pátém kilometru. Už o tři kilometry dříve všem cukl Tomáš Blaha (AK Kroměříž), který si doběhl pro celkové vítězství i první místo v kategorii B. Oddíl SK Přerov reprezentoval Tomáš Kašpařík.

Ten se také držel v čelní skupince a nakonec si připsal pěkné páté místo. V kategorii B byl navíc třetí (35:50,3 min). O čtyři dny později se postavil na start dalšího závodu na osm kilometrů v Králci. "Jedná se o členitou trať na kopec Dražník se startem v osadě Králec u Dolních Studének u Šumperka," přiblížil Kašpařík. V závodu se mu dařilo - oproti loňsku svůj čas zlepšil o 25 vteřin (32:49 min) a doběhl si pro druhé místo v kategorii B. Celkově byl stejně jako v Čehovicích pátý.

Nejrychlejší muži kategorie B v Čehovicích - první Tomáš Blaha, druhý Josef Sedláček (oba AK Kroměříž) a třetí Tomáš Kašpařík (SK Přerov).

 

Reportáž Adama Fritschera z Čehovic si můžete přečíst zde.
Kompletní výsledky obou závodů jsou ke stažení v příloze.

Nepřehlédněte

           

 

     

 

 pokyny k odjezdum

 

 Dres na cestách

© 2010-2024 Atletika SK Přerov. Všechna práva vyhrazena.