Starší žactvo ukořistilo tři medaile na Mistrovství Moravy a Slezska!

V neděli 4. června se ve Znojmě konalo Mistrovství Moravy a Slezska staršího žactva. Na jih Moravy odcestovalo také sedm atletů a atletek SK Přerov, kteří vybojovali tři cenné kovy a další čtyři finálová umístění navrch. Pro zlato a stříbro vystoupal na stupně vítězů David Skřeček a bronz přidal Filip Sehnal.

Pro zlato ze skoku dalekého si David Skřeček navíc dolétl až posledním šestým pokusem, kdy se toho dne poprvé dostal přes 6 metrů. Výkonem 616 cm zvítězil o jediný centimetr před Ondřejem Buráněm z Uherského Hradiště. Stříbrnou medaili získal v běhu na 100 m překážek (14,37 s), když za svým osobákem zaostal o 11 setin. Ke dvěma medailím navíc přidal šesté místo v disku (34,05 m).

David Skřeček

Bronzovou medaili vybojoval v běhu na 3000 metrů Filip Sehnal. Ještě v předposledním kole to ale vypadalo, že jejím majitelem bude druhý z Přerováků Václav Škoda, který se celý závod držel na třetím místě. V závěrečné čtyřstovce ale vytuhnul a dostal se před něj jak Sehnal (10:43,25 min), tak nakonec čtvrtý Pohanka z AC Moravská Slavia Brno. Škodův čas byl 10:50,30 min. Pro oba vytrvalce to byla první zkušenost na této trati. Svými výkony se navíc zapsali i do historických tabulek Přerova - Sehnal na deváté místo a Škoda na dvanácté.

Filip Sehnal (č. 2) a Václav Škoda (č. 4) při závodu na 3000 metrů.

Do finále B se v běhu na 60 metrů probojovala Vendula Venclová. Ta běžela v rozběhu i finále totožný čas 8,31 s a obsadila deváté místo. Startovala také v běhu na 150 m, kde jí čas 20,93 s stačil na 21. pozici.

Rovněž jedenadvacátý byl Robin Slouka na trati 60 metrů, když za svým maximem zaostal o pouhé čtyři setiny (7,90 s). Vylepšit si osobní rekord se mu nepovedlo ani v běhu na 200 m př., kde obsadil desáté místo (30,44 s).

Mezi překážkářkami se ale prosadila Kateřina Sehnálková, která doběhla v sedmém nejrychlejším čase. Výkonem 32,35 s si navíc vylepšila osobní rekord. Přesně jednu desetinu sekundy za ní zaostala Gabriela Patalová a také pro ni se jednalo o nový osobák. Časem 32,45 s obsadila jedenáctou pozici. Sehnálková se výrazně prosadila i v běhu na 150 m, ve kterém doběhla jedenáctá (20,28 s / OR). V dálce brala devatenácté místo (448 cm).

Ve stejných disciplínách se představila také Patalová. Ta obsadila v běhu na 150 metrů dvacáté místo (20,87 s) a v dálce byla třicátá pátá (419 cm).

Výprava SK Přerov, zleva: Vendula Venclová, Gabriela Patalová, Kateřina Sehnálková, David Skřeček, Robin Slouka, Václav Škoda a chybí Filip Sehnal. Před vlajkou dřepí trenér Jan Koňařík.

Kompletní výsledky naleznete zde
Fotogalerie zde
V
ideogalerie zde

Nepřehlédněte

           

 

     

 

 pokyny k odjezdum

 

 Dres na cestách

© 2010-2024 Atletika SK Přerov. Všechna práva vyhrazena.