Družstvo starších žáků v Šumperku obhájilo čtvrté místo

Závěrečné třetí kolo KP družstev staršího žactva hostil v úterý 13. června Šumperk. Zúčastnila se jej také skromná výprava SK Přerov, která čítala pouhé 3 dívky a 5 chlapců! Přestože všichni z nich dosáhli na body, byla to citelná ztráta, která naštěstí ovlivnila pouze výsledky třetího kola. V celkovém hodnocení hoši udrželi čtvrté místo, děvčata berou předposlední pátou pozici.

Skvělou sprinterskou formu si do Šumperka dovezl David Skřeček, který se blýskl svými výkony na tratích na 60 i 150 metrů. Na šedesátce nenašel přemožitele a za výkon 7,37 s bral první místo. Tímto časem si navíc upevnil třetí pozici v historických tabulkách Přerova a na dosavadní přerovské maximum Jaroslava Šmotka mu chybí už "jen" jedna desetina. Celkové druhé místo obsadil v běhu na 150 m, když jako čtvrtý starší žák v přerovské historii zaběhl tuto trať pod 18 sekund - časem 17,60 s se zařadil na třetí pozici v tabulkách. S neúspěchem se musel vyrovnat v dálce, ve které zůstal hluboko pod svými možnostmi. I přesto jeho výkon 464 cm stačil na šesté místo.

David Skřeček v závodu na 60 metrů.

Na dvě individuální prvenství dosáhl Jonáš Kolomazník, a to v hodu diskem (44,85 m) a v hodu oštěpem (42,08 m), ve kterém si vylepšil osobní rekord téměř o jeden metr. Ve skoku o tyči bral druhé místo za výkon 301 cm. Třikrát neúspěšný byl o 10 centimetrů výše - v případě úspěchu na této výšce by o jeden centimetr vylepšil svůj vlastní přerovský rekord, což se mu ale tentokrát nepovedlo.

Mezi vrhači bodoval ve všech třech disciplínách Michal Ludva. Nejlépe si vedl v kladivu, kde obsadil pátou pozici za výkon 21,85 m. Osmé místo pak bral jak ve vrhu koulí (8,31 m), tak v hodu diskem (23,84 m).

Na krátkých tratích se prosadili i oba dva zbývající členové družstva. Vít Zdražil dosáhl osmého nejrychlejšího času v běhu na 100 metrů překážek (17,98 s) a o jednu příčku si polepšil na dvojnásobné trati, rovněž s překážkami (33,97 s). Na hladké šedesátce na body nedosáhl (8,39 s). Na překážkové dvoustovce se prosadil také Oliver Punge, který bral osmé místo (36,77 s). První nebodovanou pozici obsadil v hodu oštěpem (19,92 m) a na body nedosáhl ani v běhu na 150 metrů (22,02 s).

Vít Zdražil na trati 100 m s překážekami.

Z děvčat si bodově nejlépe vedla Gabriela Patalová. Ta dosáhla na třetí místo v běhu na 200 m př. (32,66 s), šestá byla v hodu oštěpem (20,39 s) a osmá v běhu na 300 metrů (46,33 s). O dvě pozice lépe se na stejné distanci umístila Kateřina Sehnálková za výkon 45,64 s a ve skoku vysokém obsadila místo čtvrté (139 cm). Smolný pro ni byl závod na 100 m překážek - když děvčata doběhla do cíle, zjistilo se, že cílová kamera nezaznamenala časy a běh se musel opakovat. V něm však Sehnálková upadla a závod nedokončila.

Dva body za deváté místo v běhu na 60 metrů přidala ještě Natálie Kosková (9,14 s). Ta startovala také v běhu na 300 metrů, ve kterém však na body nedosáhla, když doběhla jako jedenáctá (48,24 s).

Tříčlenné družstvo děvčat nasbíralo dohromady 30 bodů a v tomto kole obsadilo poslední šestou pozici. V konečném bodování jsou dívky páté. I hoši při neúčasti mnohých závodníků zaznamenali bodový propad z více než 100 bodů na 78, své čtvrté místo však obhájili jak v hodnocení třetího kola, tak v celkovém pořadí.

Kompletní výsledky naleznete zde
Fotogalerie zde
Videogalerie zde

Nepřehlédněte

           

 

     

 

 pokyny k odjezdum

 

 Dres na cestách

© 2010-2024 Atletika SK Přerov. Všechna práva vyhrazena.