Mistrovství ČR žactva v Břeclavi už tento víkend

V sobotu 23. a neděli 24. září se v Břeclavi koná Mistrovství ČR žactva na dráze, kde náš oddíl budou reprezentovat i tři nadějní atleti. Díky svým letošním výkonům se na šampionát nominovali Jonáš Kolomazník, David Skřeček a Václav Škoda.

Hned v sobotu se v jedné z prvních disciplín představí Jonáš Kolomazník a David Skřeček - oba dva nastoupí do rozběhů na 100 m překážek ve 13:25 hodin. O něco lépe je na tom s osobním rekordem Kolomazník, který překážky umí i za 13,58 s. Jeho čas je třetí nejlepší mezi nominovanými závodníky. Pod 14 vteřin má překážky zaběhnuté také Skřeček, jeho osobní rekord má hodnotu 13,99 s. Oba naši borci budou mít ambice probojovat se do finále, které se poběží rovněž v sobotu v 15:15 hodin. Kromě nich má osobní rekord pod 14 sekund pouze dalších 5 závodníků.

Druhá disciplína čeká Davida Skřečka ještě v sobotu odpoledne, kdy v 16:15 zaklekne do bloků na startu třístovky. Ani v ní nemá malé cíle - se svým osobním rekordem 36,86 s se řadí mezi kandidáty finále. Jeho čas je v nominaci navíc čtvrtý nejlepší. Finálový běh se poběží v neděli v 11:50.

V sobotu se na dráze ukáže také Václav Škoda v závodě mílařů. Ti poběží rovnou finále v 16:10. Škodův osobní rekord má hodnotu 4:39,55 min a patří k těm slabším ve startovní listině, nicméně v případě taktického (a pomalejšího) závodu může překvapit každý.


V neděli krátce po poledni se mezi koulaři představí Jonáš Kolomazník. Jejich finálový závod začíná patnáct minut po poledni a také zde bude náš atlet patřit k favoritům - dále než on letos vrhl jen Jan Doležálek, který v závodě také nebude chybět. Kolomazníkovo maximum má hodnotu 16,06 m, Doležálek byl ještě o 10 cm lepší. Za nimi zeje velká díra, další závodníci totiž na pokoření 15 metrů teprve čekají.

Držte našim mladým atletům pěsti!


Časový pořad a seznam vybraných závodníků je ke stažení v příloze.

Přílohy:
Download this file (casovy-porad-cr-mcr-breclav-23-2492017.pdf)Časový pořad191 kB
Download this file (vyber-mcr-zactva-breclav-2017.pdf)Vybraní závodníci528 kB

Nepřehlédněte

           

 

     

 

 pokyny k odjezdum

 

 Dres na cestách

© 2010-2024 Atletika SK Přerov. Všechna práva vyhrazena.