Koulaři mají formu. Zatloukalová brala zlato a dorostenci Bubík s Lesákem šli do čela tabulek

Vytisknout

Tradiční Vánoční vrhačský mítink uspořádal AK Olomouc v sobotu 16. prosince. Zavítala na něj také pětičlenná výprava SK Přerov, která slavila hned tři velké úspěchy. O ten medailový se postarala Barbora Zatloukalová a o ty rekordní Adam Bubík a Lukáš Lesák.

Barbora Zatloukalová získala tu nejcennější, zlatou medaili. V soutěži žen suverénně zvítězila a výkonem 12,49 m navíc zaostala jen o 11 centimetrů za vlastním přerovským halovým maximem.

Ve výborné formě se představili i dorostenci Adam Bubík a Lukáš Lesák, když oba dva překonali stávající přerovský rekord. Ten měl dosud hodnotu 12,99 m a dělil se o něj Adam Bubík s Jiřím Sahajem. Bubík jej v Olomouci vylepšil téměř o metr na 13,96 m a obsadil pěkné čtvrté místo. Lesák za ním o jednu příčku zaostal a s výkonem 13,20 m se zařadil mezi desítku přerovských dorostenců, kteří už třináctimetrovou hranici překonali (když vezmeme v potaz také výkony na dráze). Právě Bubík by se mohl stát prvním přerovským dorostencem, který překoná hranici 14 metrů.

Adam Bubík (ilustrační foto).

Čtvrté místo mezi juniorkami brala Kateřina Bubíková (9,67 m) a pátý se v kategorii juniorů umístil Václav Klvaňa (11,13 m).


Kompletní výsledky naleznete zde