Klimecký a Kašpařík byli ve Smetanových sadech úspěšní

Vytisknout

27. ročník silničního běhu Hodonín-Skalica se konal v sobotu 16. prosince. Barvy SK Přerov zde reprezentovali Tomáš Kašpařík a Jiří Březina. "S umístěním moc spokojen nejsem, ale čas je asi docela dobrý. Závod byl rychle rozběhnut, v závěru už jsem neměl tolik sil, jako bych si představoval a dostala mě smyčka na náměstí ve Skalici, kde jsem při domnělém finiši zjistil, že mě ještě čeká cca 200 m, se kterými jsem nepočítal, a v závěru mě ještě jeden slovenský běžec předběhl. Celkově byla účast ze Slovenska vyšší než od nás, z Čechů jsem byl v kategorii čtvrtý,"  zhodnotil běžecké klání Kašpařík.

Trať dlouhou 12,5 km zvládl za 48:12 min a obsadil celkové pětačtyřicáté místo. V kategorii B se umístil na 12. pozici. Jiří Březina doběhl v kategorii mužů 75-80 let na čtvrtém místě, když strávil na trati necelou hodinu a půl (1:29:43 hod). 

Ve čtvrtek 21. prosince se Kašpařík postavil na trať dalšího ze závodů Olomoucké běžecké ligy - Prosincového běhu Smetanovými sady na 6550 metrů. "Dosažený čas je u mě spíše horší, ale v parku panovala pravá zimní atmosféra a čerstvý sníh samozřejmě na rychlosti nepřidal," komentoval závod běžec. Ten na trati svedl souboj s dalším z přerovských borců Radimem Klimeckým, který byl nakonec o sedm vteřin rychlejší (25:50 min). Klimecký obsädil pěkné třetí místo jak v kategorii A, tak v celkovém pořadí. Hned za ním v celkovém pořadí figuruje Kašpařík, vítěz kategorie B (25:57 min).


Kompletní výsledky obou závodů jsou ke stažení v příloze.