Silvestr byl pro SK Přerov výsledkově úspěšný

Vytisknout

V poslední den roku mají běžci v termínovce vždy nepřeberné množství závodů, ze kterých si mohou vybírat. V závěru loňského roku se naši běžci rozhodli většinou pro Silvestrovský běh v Přerově, ale k vidění byli i v Oseku nad Bečvou. Jen Tomáš Kašpařík a Zdeněk Doležal se nemohli rozhodnout, kterého z těchto běhů se zúčastní, a tak startovali na obou.

Nejprve v 10:00 odstartoval 39. ročník Silvestrovského běhu v Přerově. Běžely se celkem tři okruhy od loděnice směrem k Laguně a celková délka závodu byla 7,5 km. V kategorii mužů do 39 let zvítězil Radim Klimecký (27:51 min) a v celkovém pořadí obsadil druhé místo. Hned čtyři zástupci reprezentovali SK Přerov v kategorii nad 40 let. Nejrychlejší z nich byl Zdeněk Doležal na druhém místě, který dosáhl totožného času jako Klimecký. Páté místo bral Tomáš Kašpařík (28:19 min) a obsadil celkovou šestou pozici, sedmý v kategorii a jedenáctý celkově byl Jiří Skřeček (30:51 min) a desítku uzavřel Petr Punge, jenž za výkon 32:15 min obsadil celkové sedmnácté místo.

Silvestrovský běh v Přerově - v zeleném běží Zdeněk Doležal a hned za ním Tomáš Kašpařík. (Zdroj: Vladimír Procházka st.)

Startovali i ostatní členové jeho rodiny. Výborného úspěchu dosáhl teprve jedenáctiletý Samuel Punge, který zvítězil v kategorii do 20 let a výkonem 32:07 min se dostal i o jedno místo před svého tátu. Na stupně vítězů ho doprovodil starší bratr Oliver Punge (33:26 min), který bral bronzovou medaili. V celkovém pořadí obsadil 23. pozici. Jedinou ženou, která reprezentovala SK Přerov, byla Barbora Punge-Puchalská. Ta doběhla ve své kategorii šestá v čase 37:51 min (celkové 42. místo).

V Oseku nad Bečvou zazněl startovní výstřel v pravé poledne. Startovalo se od Restaurace "U Splavu" a běželo se 9,5 km po cyklostezce okolo řeky Bečvy. Nejlepšího času dosáhl přerovský dorostenec Václav Vandrovec, který zvítězil jak v kategorii do 49 let, tak v absolutním pořadí (32:54 min). Do cíle dorazil s devítisekundovým náskokem na grymovského Petra Kučeru, jenž zvítězil na Silvestrovském běhu v Přerově.

V Oseku nad Bečvou zvítězil Václav Vandrovec (uprostřed) před Petrem Kučerou (vlevo) a Josefem Sedláčkem. Zdroj: TJ Sokol Osek nad Bečvou)

Na jedenáctém místě se v cíli objevil Zdeněk Doležal (37:50 min) a hned v závěsu za ním Tomáš Kašpařík (37:53 min). Oba dle vlastních slov "spíše intenzivně vyklusávali Silvestrovský běh v Přerově".

Kompletní výsledky obou závodů jsou ke stažení v příloze.
Fotogalerie: Přerov, Osek nad Bečvou