Běžecké stříbro a bronz pro SK Přerov

Vytisknout

Ve středu 3. října pokračoval seriál Chlapáckého běhu letošním dvacátým závodem. Běžci se potkali v Šumperku na startu běhu Kaskády. Trať dlouhá 6670 metrů byla velmi členitá a těžká a její převýšení bylo 284 metrů. Tomáš Kašpařík ji zvládl za 32:17 min a uzavřel první desítku. V kategorii B mu jeho výkon stačil na pěknou bronzovou medaili.

V neděli 7. října se v Hranicích běžel Horský běh. Závod s náročným profilem (převýšení 600 m) byl poznamenán slabší účastí. "O bramborovém umístění bylo rozhodnuto již na startu, i když v prvním kole jsem se snažil se čelní skupinky držet," zhodnotil závod Kašpařík. Dvanáct kilometrů nakonec zvládl těsně pod hodinu v čase 59:59 min. Zadařilo se Zdeňkovi Doležalovi, který ve stejné kategorii doběhl na druhém místě v čase 57:35 min.

Tomáš Kašpařík na trati Horského běhu v Hranicích.

Už v sobotu 22. září se konal Běh dětí Kopřivnicí. SK Přerov zde reprezentovali bratři Koubovi. V kategorii chlapců 2007-2008 na pěkné sedmé pozici doběhl Jonatan Kouba. Trať dlouhou 410 metrů uběhl za 1:20,08 min. V této kategorii startovalo 40 dětí.

V kategorii starších žáků se představil Jáchym Kouba. Hned po startu vedl celý peloton, přehlédl však šipku na zemi a trať tak starším žákům i žákyním prodloužil asi o 300 metrů. Neoficiálních 1100 metrů (závod měl měřit 800 m) zvládl za 3:43,84 min a nakonec bral stříbrnou medaili.

Jáchym Kouba vybojoval v Kopřivnici stříbrnou medaili.

Kompletní výsledky všech závodů jsou ke stažení v příloze.