Kašpařík zvítězil v Olbramicích, Vandrovec byl druhý v Grymově

Seriál Chlapáckého běhu pokračoval dalšími dvěma závody za účasti přerovského běžce Tomáše Kašpaříka. Ve středu 17. října se vytrvalci sešli v Novém Malíně na startu Malínské osmičky. Konkurence byla poměrně veliká, a tak výkon Tomáše Kašpaříka stačil "až" na čtvrté místo, když trasu zvládl za 30:15 min. V absolutním pořadí byl třináctý.

O čtyři dny později Kašpařík zavítal do Šumperka, kde odstartoval náročný Horokros. Trať dlouhá 15 500 metrů s převýšením 418 m dala běžcům zabrat. "Třetí místo na Horokrosu pro mě bylo příjemným překvapením. V Šumperku panovalo krásné, i když chladnější počasí s dalekými výhledy na jesenické hřebeny. Oproti loňsku byla trať zcela suchá, zlepšil jsem se o 2 minuty, ale loni jsem byl po sobotním závodě," komentoval svůj výkon Kašpařík. Časomíra mu v cíli ukázala čas 1:06:43 hod a celkové patnácté místo. V kategorii B tento výkon stačil na třetí pozici.

Někomu by dva závody během čtyř dnů dosyta stačily, ne však Tomáši Kašpaříkovi. V poločase mezi závody Chlapáckého běhu si odskočil ještě na závod Olomoucké běžecké ligy. V pátek 19. října se v Náměšti na Hané běžel Běh do vrchu Olbramice o celkové délce 5732 metrů. Kašpařík zde dosáhl výrazného úspěchu, když zvítězil ve své kategorii i celkovém pořadí! "Vítězství však nebylo zadarmo a soupeři jsem unikl až v závěrečném stoupání nad Olbramicemi," řekl ke svému výkonu běžec. V čase 24:12 minut byl v cíli první s náskokem čtrnácti vteřin.

Tomáš Kašpařík (č. 67) a nakonec druhý Martin Lipenský na trase závodu v Náměšti na Hané.


V neděli 21. října se běžela také Grymovská pětka, zařazená do seriálu Velké ceny vytrvalců Olomouckého kraje. V kategorii A se blýskl dorostenec Václav Vandrovec, který doběhl do cíle jako druhý (16:11 min) a v celkovém pořadí bral velmi pěkné čtvrté místo. Dvacátý v téže kategorii doběhl starší žák Oliver Punge, když dosáhl času 21:01 min.

V kategorii B doběhl na patnácté pozici Jiří Skřeček, kterému se sice neběželo příliš dobře, ale i tak zaostal za svým traťovým rekordem o jedinou vteřinu (19:37 min). Hned o příčku za ním figuruje ve výsledkové listině René Vandrovec (19:47 min). V kategorii C měl SK Přerov jediného zástupce, a to Petra Pungeho, který doběhl šestý (20:30 min).

Kompletní výsledky všech závodů jsou ke stažení v příloze.

Nepřehlédněte

           

 

     

 

 pokyny k odjezdum

 

 Dres na cestách

© 2010-2024 Atletika SK Přerov. Všechna práva vyhrazena.