Kašpařík doběhl ve Štěpánově druhý

V sobotu 13. ledna se ve Štěpánově konal první závod letošního ročníku Olomoucké běžecké ligy. Běhu na Hutích se zúčastnil také přerovský vytrvalec Tomáš Kašpařík. Ten si v začátku sezóny doběhl pro čtvrté celkové místo a ve své kategorii (muži nad 40 let) bral druhé místo. Okruhovou trať v obci o délce 6750 metrů zvládl za 24:59 minuty.

O den později se konal v Grymově tradiční Zimní běh kolem Bečvy na 10 kilometrů, na kterém startoval Jiří Skřeček. Ten na desítce dosáhl času 41:48 min a obsadil třinácté místo v kat. B a 36. místo celkově.

Kompletní výsledky obou závodů ke stažení v příloze.

 

Kromě aktuálních závodů se ale ještě vraťme na chvíli zpět do loňského roku. Neúnavný běžec Tomáš Kašpařík (na fotografii) totiž loni vybojoval první místo v celkovém hodnocení Olomoucké běžecké ligy ve své kategorii B se ziskem 4132 bodů a v hodnocení napříč věkovými kategoriemi se umístil na solidním pátém místě. Stupně vítězů pro něj ale nebyly příliš vzdáleny - na třetího Petra Matějíka ztratil přesně 40 bodů.

Vysoko figuruje také v hodnocení Velké ceny vytrvalců Olomouckého kraje, kde v kat. B obsadil šesté místo! V té se hodnotí pouze 18 nejlepších výsledků a jako bonus se přičítají 2 body za každý další absolvovaný závod. S šesti absolvovanými závody tohoto seriálu se na 35. místě v kat. B umístil Jiří Skřeček a na 41. pozici v kat. C figuruje Petr Punge. V kat. E uzavírá nejlepší desítku Jiří Březina. Mezi ženami se na pěkném šestém místě v kat. F umístila Hana Tovaryšová.

Nepřehlédněte

           

 

     

 

 pokyny k odjezdum

 

 Dres na cestách

© 2010-2024 Atletika SK Přerov. Všechna práva vyhrazena.