Kolomazník vybojoval na MČR dvě medaile!

Halové Mistrovství České republiky žactva hostí o prvním březnovém víkendu hala v Ostravě-Vítkovicích a ani na tomto šampionátu nechyběli zástupci SK Přerov. Jonáš Kolomazník a Gabriela Patalová své starty na MČR zvládli perfektně - Kolomazník vybojoval dvě medaile a Patalová se díky osobnímu rekordu oproti tabulkovým předpokladům výrazně posunula vpřed pořadím! V neděli si navíc vylepšil svůj letošní nejlepší výkon Filip Sehnal.

Jonáš Kolomazník letos prožívá parádní sezónu. Po národním rekordu v sedmiboji opět promluvil do historických tabulek, když v rozběhu na 60 m překážek vylepšil 10 let starý rekord šampionátu. Z dosavadního maxima Václava Sedláka ubral 11 setinek a v rozbězích byl suverénně nejrychlejší (8,18 s). Tímto výkonem rovněž o šest setin vylepšil osobní a zároveň přerovský rekord.

Hodinu po rozběhu na překážkách už byl Kolomazník připraven na startu další disciplíny. I ve vrhu koulí se řadil k favoritům, když v této disciplíně vedl letošní tabulky výkonem 16,72 m. V první sérii předvedl pokus dlouhý 15,97 metru a dále už v soutěži nepokračoval a raději se soustředil na finále překážkářů. Ještě během čtvrtých pokusů mu patřila v kouli první pozice, pak se ale zlepšil průběžně druhý Jiří Šanda na nevídaných 18,15 m. Šestým pokusem Šanda své prvenství potvrdil pokusem ještě o dalších 5 centimetrů delším. Nikdo další už ale Kolomazníka nepřekonal a ten se tak mohl radovat ze stříbrné medaile.

Skvělou formu zúročil Kolomazník ve finále překážkářů, když nejen prolétl cílem jako první, ale znovu překonal rekord šampionátu! Svůj čas stlačil až na 8,12 s a za národním rekordem Jiřího Pechara z roku 2016 zaostal o pouhé dvě setiny! Skvělé výkony Kolomazník korunoval zlatou medailí.

Jonáš Kolomazník vítězí ve finálovém běhu na 60 m překážek.

S Jonášem Kolomazníkem po jeho zlatém závodě na 60 m překážek dokonce natáčeli rozhovor pro facebookovou stránku Jsem atlet.

Výtečně se dařilo také Gabriele Patalové, která nastoupila na trati 60 m překážek. V průběžných tabulkách jí letos patří 22. místo. V samotném závodě ale předběhla několik papírově rychlejších soupeřek a nakonec bere krásné třinácté místo! Navíc si o dvě setiny vylepšila osobní rekord na 9,41 s. Patalové navíc jen těsně unikla účast v další disciplíně - ve skoku do dálky byla nominovaná coby náhradnice, nakonec se ale bohužel na start nepostavila.

Gabriela Patalová se svou trenérkou Ivanou Kolomazníkovou.

V běhu na 3000 metrů startoval Filip Sehnal. Ten ze svého letošního maxima ubral 12 vteřin a časem 10:52,76 min obsadil čtrnáctou pozici.


Kompletní výsledky zde
Fotogalerie zde

Nepřehlédněte

           

 

     

 

 pokyny k odjezdum

 

 Dres na cestách

© 2010-2024 Atletika SK Přerov. Všechna práva vyhrazena.