Vandrovec bere sedmé místo na MČR v přespolním běhu!

Vytisknout

V sobotu 24. března uspořádala TJ Jiskra Ústí nad Orlicí Mistrovství ČR v přespolním běhu dorostu, staršího žactva a mladšího žactva. Okruh o délce 1 kilometr byl připraven na loukách v Dolní Dobrouči a ani na tomto šampionátu nechyběli mladí borci z SK Přerov. Trať byla rovinatá, její převýšení bylo 10 metrů.

Nejvýše se z našich běžců umístil dorostenec Václav Vandrovec, který doběhl na vynikajícím sedmém místě. Talentovaný běžec tak vylepšil své umístění z loňského šampionátu, kde byl pětadvacátý. Na čtyřkilometrové trati dosáhl času 14:04 minuty.

Václav Vandrovec na trati. (Zdroj: Denisa Kisialová, www.jojka.cz)

O kilometr méně běželi starší žáci, kde jsme měli dva zástupce. Filip Sehnal obsadil solidní 26. místo, když v jedné vteřině doběhl spolu s dalšími třemi běžci, kteří spolu bojovali o 24.-27. místo. Jeho čas byl 11:29 min. Jako 63. doběhl do cíle Oliver Punge (13:14 min).

Mezi mladšími žáky se na dvoukilometrové trati představili hned tři naši běžci. Nejlepší z nich byl Vojtěch Karlík na čtyřicátém místě (8:07 min). Podle slov trenérky ale závod rozběhl opatrně a mohl tak bojovat o ještě lepší umístění. Na 46. místě proběhl cílem David Hastík (8:15 min) a tři vteřiny za ním finišoval Samuel Punge (8:18 min). Na doběh všech našich mladších žáků do cíle se můžete podívat i ve videu, které natočila jejich trenérka Jana Bednaříková.

Mladší žáci po doběhu, zleva: Samuel Punge, David Hastík a Vojtěch Karlík.

Pro přespolní šampionáty je typické poměrně početné startovní pole. Letos se na start postavilo 54 dorostenců, 68 starších žáků a 71 mladších žáků a na konci každé výsledkové listiny najdeme ještě několik dalších atletů, kteří byli přihlášeni, ale nakonec nestartovali. Zejména pro naše nejmladší atlety to bylo sbírání cenných zkušeností do dalších let i závodů. Všem našim běžcům patří poděkování za reprezentaci oddílu a gratulace k předvedeným výkonům!


Kompletní výsledky zde
Fotogalerie zde