Mališka, Drštička a Beňová přepisovali přerovské tabulky

Otevřené okresní přebory hostil stadion SK Přerov ve středu 25. dubna. Závody byly určené všem atletům a atletkám od 12 let (tedy od mladšího žactva až po dospělé). Kromě domácího klubu a SK Hranice startovali i atleti dvou oddílů mimo okres Přerov - AK EZ Kopřivnice a SSK Vítkovice. Na závodech padlo dokonce 8 přerovských rekordů!

Ve výborné formě se představil Rostislav Mališka, který coby překážkář porazil i sprintera specialistu Davida Drštičku. Mališka skvěle běžel úvodní šedesátku, kterou zvládl za 7,20 s. Drštička za ním zaostal o 9 setin. Výborný čas zaběhl mladší žák David Hastík (8,61 s). Mezi ženami byla nejrychlejší věkem teprve mladší žákyně Elena Laitochová (8,47 s).

Svůj vlastní přerovský rekord v běhu na 150 metrů překonal Rostislav Mališka v běhu na 150 metrů, když zvítězil v čase 16,82 s. Rekord posunul jak v kategorii mužů, tak i mužů do 22 let. V kategorii juniorů jeho původní výkon 16,91 s vyrovnal David Drštička a o rekord se tak spolu budou dělit. Mezi ženami na této trati zvítězila starší žákyně Gabriela Patalová (20,01 s).

I na dvojnásobné trati zvítězil Mališka a opět posouval rekordy. Své maximum posunul o tři desetiny na 35,93 s a stejně jako na stopadesátce, i zde to byl rekord mužů i mužů do 22 let. Před Drštičkou ale na této trati zvítězil jen těsně - ten zaostal jen o 3 setiny a rovněž vylepšil přerovský rekord mezi juniory.

Na osmistovce se představili naši žáci. Nejrychlejší byl mladší žák Vojtěch Karlík, který bral celkové druhé místo v novém osobním rekordu 2:35,23 min (osmistovku běžel i o den dříve). Svá maxima pokořili také celkově třetí Jáchym Kouba (2:37,21 min) a čtvrtý David Hastík (2:37,44 min). Tři kilometry běžel starší žák Oliver Punge a také on si zlepšil osobní maximum. Za výkon 12:07,75 min bral první místo.

Ve výšce žen zvítězila juniorka Veronika Čejnová výkonem 160 cm, mezi muži byl nejlepší Vilém Biječek (154 cm). Mezi dálkaři zvítězil Jonáš Váverka s 566 cm. V dálce žen překonala pět metrů Pavlína Vašinová a brala první místo (509 cm).

V koulařském sektoru jen 10 cm za svým týden starým přerovským maximem zaostal Adam Bubík (13,76 m), i tak ale s přehledem zvítězil. V ženských kategoriích nejdále vrhla Barbora Zatloukalová (11,77 m).

Přerovský rekord v hodu diskem mladších žákyň znovu posunula Silvie Beňová, a to už na 23,44 m. Mnoho k překonání přerovského maxima nechybělo ani staršímu žákovi Jonáši Kolomazníkovi. Ten ve středu hodil 47,28 m, přičemž jeho vlastní rekord má hodnotu 47,65 m. Z žen nejdále hodila opět Zatloukalová, a to 37,92 m. Podruhé rekordní byla Beňová v hodu oštěpem, když se zlepšila na 28,49 m a svůj rekord zlepšila bezmála o tři metry. Mezi muži hodil nejdále Václav Klvaňa jr., a to 46,08 m.


Kompletní výsledky zde

Nepřehlédněte

           

 

     

 

 pokyny k odjezdum

 

 Dres na cestách

© 2010-2024 Atletika SK Přerov. Všechna práva vyhrazena.