Nadační běh Mamut byl medailově úspěšný

Vytisknout

Po zdravotní pauze už je Tomáš Kašpařík zpátky v závodním tempu. O uplynulém víkendu si naplánoval hned tři závody. Nejprve slavil úspěch v pátek 25. května ve Skalce u Prostějova, kde na desetikilometrové trati doběhl druhý v kategorii B (43:11 minut). V sobotu zavítal do Čehovic, kde si zaběhl další desítku - tentokrát v čase 41:47 minut. Zde se umístil na osmém místě ve své kategorii.

"Ve Skalce pořadatelé připravili náročnou tříkolovou trať na kopec nad lázněmi a navíc bylo dost horko. V sobotu už byla znát únava z pátku, okruh vedl poli a remízky za obcí. Bylo opět hodně horko a poměrně slušná účast. V neděli se běžela příjemná trať Přerovem, ale opět jsem cítil únavu v nohách," shrnul své třídenní závodění Kašpařík (na fotografii).

 

V neděli byl na programu 7. ročník Nadačního běhu Mamut Přerovem. Kromě Kašpaříka se jej zúčastnilo dalších 10 závodníků SK Přerov. Hlavní trať měřila 8200 metrů. Mezi muži v kat. B doběhl na druhém místě Marek Beňa (29:38 min) a třetí byl Zdeněk Doležal (29:46 min). Tomáš Kašpařík bral páté místo (32:10 min). Šesté místo v kat. C patřilo Petrovi Pungemu (35:08 min). V kategorii ženy H zvítězila Hana Tovaryšová (45:28 min).

Úspěchů se dočkalo i žactvo. Na trati 1900 metrů byl nejrychlejší mladší žák Vojtěch Karlík (7:37 min) a na třetím místě doběhl Samuel Punge (8:03 min). Stejnou trať běželi i starší žáci, mezi kterými zvítězil Jáchym Kouba (7:41 min) před Oliverem Punge (7:43 min). Jeden okruh o délce 950 m běžela kategorie přípravky. Třetí místo vybojovala Kateřina Karlíková (4:47 min), Jonatan Kouba byl mezi hochy čtvrtý (4:40 min).


Kompletní výsledky všech závodů jsou ke stažení v příloze.