Starší žactvo Olomouckého kraje vybojovalo senzační stříbro

Vytisknout

Mezikrajové utkání družstev staršího žactva hostila v neděli 17. června Jihlava. Olomouckému kraji se nad očekávání dařilo, když vybojoval stříbrnou medaili. Výrazně svým bodovým ziskem přispěl přerovský Jonáš Kolomazník, který se s 26 body stal zároveň šestým nejlepším bodovačem celého utkání.

Jonáš Kolomazník vybojoval druhé místo v běhu na 100 m př. za solidní výkon 13,52 s. Ve veliké formě se představil v hodu diskem. Ve třetí sérii výrazně zaútočil na padesátimetrovou hranici a znovu vylepšil svůj vlastní přerovský rekord. Rozhodčí mu naměřili 49,71 m, což stačilo na další druhé místo! V soutěži byl sice třetí nejlepší za dvěma závodníky Pardubického kraje, ale bodovat mohl vždy jen nejlepší závodník z každého družstva.

Jonáš Kolomazník doběhl v závodě na 100 m př. druhý. (Zdroj: Eduard Erben)

Kolomazník se představil také ve štafetě na 4x60 metrů. Spolu se Sládkem, Lochmanem a Kikou zaběhli čas 27,67 s a obsadili čtvrté místo.

V běhu na 100 m překážek se představila i Gabriela Patalová. Ta sice na body nedosáhla, ale mohla být spokojená s časem 15,49 s, kterým si o 3 setiny vylepšila osobní rekord. Z 27 překážkářek se umístila na šestnácté pozici.

Družstvo Olomouckého kraje nasbíralo celkem 210 bodů a obsadilo skvělé druhé místo za výběrem Libereckého kraje.

Družstvo Olomouckého kraje vybojovalo stříbrné medaile. (Zdroj: Robert Novotný)


Kompletní výsledky zde
Fotogalerie zde