Červen byl nabitý běžeckými závody

Vytisknout

Běžecká sezóna je v plném proudu. Během měsíce června se konalo několik závodů, na kterých běžci SK Přerov zanechali výraznou stopu. Na prvním z těchto závodů, Čtvrtmaratonu v Náměšti na Hané, forma ještě nepřišla, ale pak už to bylo jen a jen lepší.

V Náměšti startoval Tomáš Kašpařík. Po slibném začátku se propadl do hloubi pole, přičemž svůj podíl na tom mělo i velké horko a dusno. Deset a půl kilometru dokončil Kašpařík v čase 50:55 minut na celkovém 23. místě. Ve své kategorii B byl devátý.

O čtyři dny později si spravil chuť na Černovírské osmičce. V příjemném běhu po březích Moravy obhájil loňskou pozici na stupních vítězů a ve své kategorii bral stříbro. V celkovém pořadí mu stupně vítězů unikly jen o kousek - byl čtvrtý. Závod dlouhý 7850 metrů zvládl za 32:09 minut.

Tomáš Kašpařík na trati Náměšťského čtvrtmaratonu.

V pátek 15. června se v Žeravicích běžel druhý ročník závodu Běh pro zdraví - krev pro život. V hlavním závodu dospělých doběhl na celkovém čtvrtém místě Tomáš Kašpařík, věkové kategorie se zde ale bohužel nevyhlašovaly. V té své se umístil na pomyslné třetí pozici. Podle propozic se běžela trať dlouhá 7-8 km a Kašpařík v ní dosáhl času 27:36 min. V charitativním závodě startovala také bývalá přerovská překážkářka Alena Müllerová a řady rodičů zastupovala například Helena Tesařová.

Dařilo se rodině Bajcarových - Thea i Šimon zvítězili ve svých dětských kategoriích. Thea startovala mezi nejmladšími dětmi (roč. 2012 a mladší) a na trati 200 metrů zvítězila (41,10 s). Na nejlepšího hocha v téže kategorii ztratila jen 0,3 vteřiny! Pěkně běžel i Šimon na šestistovce. V kategorii dětí narozených v letech 2009-2011 nenašel přemožitele a zvítězil v čase 2:24,89 min. Na pátém místě v kat. dětí 2006-2008 doběhl Jiří Tesař. Tato kategorie běžela jeden kilometr a Jirkův čas byl 7:42,98 min.

Šimon Bajcar na nejvyšším stupínku.

V sobotu 23. června byl na programu Mattoni půlmaraton Olomouc. Počasí bylo pro běh příznivé, jen možná trochu větrné. Výborný výkon podal Zdeněk Doležal, který se z přerovských běžců umístil v pořadí nejvýše. Výkonem 1:23:14 hod zaútočil na první stovku, ale o dvě příčky mu bohužel unikla. Tomáš Kašpařík zaběhl téměř stejný čas jako v loňském roce (1:27:25 hod) a doběhl si pro celkové 215. místo. Úspěch slavil i Radim Klimecký, který poprvé pokořil magickou hranici a stlačil svůj čas pod hodinu a půl. Za výkon 1:28:56 hod byl hodnocen jako 274. běžec. Startovalo přes 4000 běžců.

Radim Klimecký se raduje ze svého výkonu v půlmaratonu.


Kompletní výsledky půlmaratonu najdete zde, ostatní výsledky jsou ke stažení v příloze.