Na MČR do 22 let míří 4 přerovští atleti

Vytisknout

O prvním zářijovém víkendu hostí stadion v Ostravě-Vítkovicích Mistrovství České republiky do 22 let. Na něj se díky svým letošním výkonům probojovali čtyři mladí atleti SK Přerov. Startovat budou (v abecedním pořadí) Veronika Čejnová, Aneta Jedličková, Václav Vandrovec a Barbora Zatloukalová.

Jako první se z přerovských závodníků představí Barbora Zatloukalová v hodu diskem. Závod odstartuje v sobotu v 16:10. Barbora do závodu vstupuje s osobním i sezónním maximem 40,00 m. Barboru uvidíme v akci také v neděli, kdy bude od 13:00 bojovat mezi koulařkami. Její osobní rekord má hodnotu 13,00 metru, letos zatím poslala čtyřkilové náčiní nejdále do vzdálenosti 12,48 m.

V sobotu se představí také Aneta Jedličková na trati 3000 m překážek. Závod odstartuje v 16:30 hodin. Coby juniorka má Aneta více zkušeností ze závodu o jeden kilometr kratšího. Na dvou kilometrech s překážkami letos běžela nejlépe za 8:01,01 min. Její osobní rekord na třech kilometrech s překážkami má hodnotu 12:30,58 min.

O 65 minut později vyběhne Václav Vandrovec. Ten poběží 5000 metrů. Jen týden před MČR si Václav vytvořil na této trati nový osobní rekord a zároveň vylepšil své vlastní dorostenecké přerovské maximum na 15:29,68 min. K překonání rekordu juniorů a mužů do 22 let mu chyběla pouhá vteřina. Podaří se Václavovi v Ostravě vylepšit i tyto rekordy?

Poslední přerovskou zástupkyní bude Veronika Čejnová, která se představí v neděli od 10:00 mezi výškařkami. Letos se Veronika výkonem 167 cm opět dokázala přiblížit osobnímu rekordu z roku 2015, kterým drží zároveň přerovské maximum a má hodnotu 170 cm. Pokud se jí povede na tento výkon navázat, může bojovat o pěkné umístění.


Seznam vybraných závodníků si můžete stáhnout v příloze.

Startovní listina zde
Propozice a časový pořad zde